Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Michael Jackson to moc nerozbalil


ikona
Cival
tržby
Tryzna za Krále popu nevydělala tolik, kolik distributor chtěl. Co na to konkurence? 

Chtěli naposledy zkasírovat fanoušky Krále popu, jejich vypočítavý (skoro)hyenismus ale narazil! Studio Sony pořídilo za 60 milionů dolarů práva na dokument o přípravách megakoncertů This Is It. Jejich zklamaný pořadatel se díky téhle obchodní transakci částečně finančně zahojil, na miliony si ale mysleli i u Sony – dokonce éterem prolétly optimistické prognózy, že by This Is It mohlo o víkendu celosvětově urvat čtvrt miliardy dolarů.

Dnes už víme, že tyhle odhady byly úplně mimo mísu. Vysoké pozice v předprodejích podpořilo příliš málo „obyčejných diváků“ a film v kasách jednoznačně zklamal. Za víkend si připsal jedenadvacet milionů dolarů, za středu a čtvrtek pak dalších jedenáct mega. Jenže film se bude promítat jen dva týdny. A aby se zaplatil už z amerických kin, musel by utržit zhruba sto dvacet melounů, kteroužto sumu nenaplní ani z poloviny. Ze zbytku světa je ovšem prozatím nahlášeno dalších 68 milionů, takže u Sony věšet hlavu nemusí. Na Jacksonovi neprodělají, prostě si jen představovali mnohem (ale mnohem) víc. Ani sto milionů celosvětově po prvním víkendu není k zahození. Další bijáky těžící ze skonu Michaela Jacksona můžou klidně následovat…

Protože This Is It bylo jedinou premiérou posledního říjnového víkendu, řadí se na dalších příčkách staré známé tituly. Nejmíň o víkendu tratil hororový fenomén Paranormal Activity. Promítal se už ve 2400 kinech, a proto jeho tržby oproti minulému víkendu klesly jen o pětinu. Na konto připlulo dalších šestnáct milionů, takže v Paramountu jich přepočítávají už přes osmdesát. Stovka by mohla padnout už za týden.

O 40% sklouzly dolů filmy z třetí a čtvrté příčky. Thriller Ctihodný občan se prodral už k 51 milionům, při srovnatelně vysokém rozpočtu to ale znamená jen pokrývání nákladů a slušnou startovní pozici na DVD a v televizi. Romantické Trable v ráji jsou na tom trochu líp – stály milionů sedmdesát a teď jich hlásí 86.

Pátá se udržela SAW 6. Zklamání z minulého týdne nezakryl ani Halloween. Svátek s bonbony, bubáky a vykotlanými dýněmi sice zmírnil pokles výnosů, ale i tak SAW 6 spadlo o 60% na pět milionů za uplynulý víkend. Průběžných 22 milionů za deset dnů je na poměry série SAW hrozně málo, studio má nicméně štěstí, že náklady na šestku se jen těsně vyšplhaly přes deset milionů. I tentokrát proto „Pila“ zůstane v plusu a zkusí si spravit komerční reputaci sedmým dílem.

Na šesté pozici bleskurychle vyklízí pozice rodinná adaptace knihy Where the Wild Things Are s českým názvem Max a maxipříšerky. Po prvním víkendu se o ní mluvilo jako o jasném adeptovi na stomilionové tržby, výnosy ovšem letí strmě dolů, takže momentálně svítí na účtu jen 61 milionů. Maxipříšerky vylezou bohužel jen těsně přes sedmdesátku, přitom náklady se postupně vyšroubovaly přes sto milionů dolarů. Warneři se po prvním víkendu radovali, teď smutní. Smutníme s nimi.

Sedmý horor Otčím víceméně pokryje svoje náklady. Stál dvacet, urval zatím dvacet čtyři milionů, tudíž se z DVD bez problémů zaplatí.

Desítku stylově uzavírají tři propadáky: Animovaný Astro Boy, životopis Amelia, který marně toužil po Oscarech, a neúspěšná fantasy Upírův pomocník.

Kompletní žebříček k nahlédnutí zde.

Za týden bude řádně našlapáno. Odhadovat výsledky jednotlivých snímků bude těžší než kdy předtím. Proti Paranormal Activity a dozvukům SAW půjde horor „podle skutečných událostí“ Čtvrtý druh, ošemetný bude nástup rozverné komedie The Men Who Stare at Goats a ještě ošemetnější premiéra mysteriózního thrilleru The Box od režiséra Donnieho Darka Richarda Kellyho. Triumf by měl mít předplacený Robert Zemeckis, jehož Vánoční koleda 3D půjde do 3500 kin. Lid ale ze Zemeckisových technologických pokusů moc odvařen není. Trailery se taky nestaly evergreenem, takže uvidíme…

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (16)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace