Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kdo, kde, s kým... 42/2009


ikona
Mr. Hlad
kdokdekdy
Co bude s The Avengers a čtvrtou Mission: Impossible? Jak dopadne americký Ong-Bak? A s kým se bude rvát Jason Statham?  

Tentokrát začneme těmi malinko divnými režiséry. Gus Van Sant si občas odskočí do komerčního žánru a natočí Milk nebo Dobrý Will Hunting, ale přesto je to nezávislák jak Brno. Teď se chystá na drama The Golden Suicides, ve kterém se podívá na příběh dvou umělců a jejich sebevražd. Půjde o adaptaci románu Breta Eastona Ellise, jenž je zodpovědný i za Americké psycho. Lars Von Trier zase natáčí film s názvem Planet Melancholia a podle jeho slov půjde o „psychologický katastrofický film.“ Super.

A teď k něčemu normálnímu. Fanoušci akčních filmů se zase mohou o něco víc těšit na remake klasického filmu s Charlesem Bronsonem The Mechanic. Už víme, že v nové verzi se objeví Jason Statham, jeho parťáky ale budou hrát Donald Sutherland a Ben Foster, což zní docela dobře. Přitvrdí i David Schwimmer, který si nejspíš chce zkusit režii něčeho drsnějšího. V Trust se podívá na to, jak se Clive Owen a Catherine Keener vyrovnají s tím, že jejich dcera se zapletla se sexuálním maniakem. No a tvůrce velmi příjemné Penelope Mark Palansky chystá dobrodružný film Iron Jack, v němž se ve třicátých letech úspěšný spisovatel rozhodne vydat se po stopě velkého pokladu. Další variace na Indiana Jonese nikomu neuškodí.

A u akce ještě chvilku zůstaneme. Jon Favrau se nechal slyšet, že bohužel nebude mít čas na režii The Avengers a studio si bude muset najít někoho jiného. J. J. Abrams zase řekl, že by ve čtvrté Mission: Impossible rád viděl Leonarda Nimoye, který se objevil i v původním seriálu. U Abramse si zahrál ve Star Treku i v jeho seriálu The Fringe, takže to snad nebude problém. Jerry Bruckheimer se zase rozhodl malinko pohnout s adaptací knihy The Apaches, což překvapivě není western, ale příběh bývalých newyorských policistů, kteří se rozhodnou spojit síly a vyřídit si to s největšími grázly, kteří se dají na východním pobřeží najít. Scénář už se píše od roku 1997 a teď ho mají v prackách Sean O`Keefe a Will Staples.

Danny Boyle si už užil oscarového úspěchu a teď přemýšlí, co dál. Údajně má projekt vybraný, ale nesmí o něm mluvit, ale dost možná půjde o příběh horolezce Arona Ralstona, který si musel potom, co ho zavalila lavina kamení, ufiknout ruku. O roli, která smrdí nějakou tou cenou, se Sean Penn určitě přihlásí během několika příštích týdnů. Kristen Bell Oscara nejspíš nikdy nedostane, ale alespoň bude dělat ze života peklo Christině Aguileře v komedii z prostředí hudebních klubů Burlesque. Justin Long by ale s cenami mohl mít větší štěstí, protože se objeví vedle Jamese McAvoye a Robin Wright-Penn ve filmu The Conspirator. Příběh muž obviněného z vraždy Abrahama Lincolna režíruje Robert Redford.

Režíruje i Tommy Lee Jones. Právnické drama The Lincoln Lawyer o Lincolnovi ale nebude. Bude o právníkovi, který musí bránit stárnoucího playboye obviněného z vraždy. Jones si zahraje hlavní roli a sekundovat mu bude Matthew McConaughey. Robin Shou právníky nepotřebuje, protože každému rozmlátí obličej na maděru. To bude dělat i ve filmu City of Angeles, v němž se neobjeví Meg Ryan, ale půjde o americký debut režiséra jménem Prachya Pinkaew. To je ten chlapík, který natočil řezničinu Ong-Bak.

Tak za týden zase zdar.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace