Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rychlý a zběsilý Highlander


ikona
Mr. Hlad
justin lin
Kdo se ujme režie předělávky slavné fantasy? 

Borců s meči je málo. Člověk by si myslel, že Pán prstenů nastartuje vlnu fantasy filmů, ono se tak sice vlastně stalo, ale rozhodně ne v podobě, jakou si fanoušci tohoto žánru představovali. Namísto drsných válečníků, naštvaných kouzelníků a smrtících draků se začaly objevovat otravné děti, bobři lučištníci a srandovně vousatí kentauři.

Filmové fantasy se zkrátka vydalo trošku jinou cestou. HBO sice na příští rok chystá seriálovou adaptaci slavné ságy Píseň ledu a ohně, nejspíš se vrátí i Barbar Conan, ale kvůli Marcusu Nispelovi za kamerou věří v úspěch málokdo a Rudá Sonja je na tom obdobně. Jeden frajer s mečem nám ale ještě zbývá. O restartu série Highlander se mluví už docela dlouho a ruku na srdce – je to docela potřeba. První díl se hodně povedl a nejen díky soundtracku od Queen se stal klasikou, ale každé další pokračování bylo horší a horší, až tomu všemu nasadila korunu pětka, kterou nechtěl nikdo pustit do kina ani na DVD. Seriály také nepatří mezi to, co by člověk musel vidět, takže restart nejspíš nikomu moc nevadí.

Jak se ale budou fandové jedničky tvářit na volbu režiséra, to si nedovolím odhadovat. Za kameru se totiž postaví Justin Lin, režisér třetího a čtvrtého dílu závodnické série Rychle a zběsile. Osobně si jeho přebarvičkovaný styl a digitálně přestřelené akční scény moc v soubojích na meče představit nedovedu, ale na druhou stranu Vin Diesel a spol. tenhle styl vyžadovali a Lin třeba bez problémů zvládne přehodit výhybku a pojmout Highlandera tak, jak fandové jedničky chtějí. Scénář mu budou psát Ar Macum a Matt Holloway, kteří jsou zodpovědní za Iron Mana, tak uvidíme, s čím přijdou. Horší než pátý díl to být stejně nemůže.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace