Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Radši do boje než mezi duny


ikona
Mr. Hlad
dunepeter berg
Jak bude vypadat adaptace legendárního sci-fi románu v režii Petera Berga? Kdy se jí dočkáme a co na nás chystá dalšího? 

Pořádných velkých sci-fi není nikdy dost. Letos jsme tu měli naštvané roboty, originální mimozemšťany, brzy se na nás přiřítí Náhradníci a na konci roku všechno smete Cameronův Avatar. Přesto by se ale asi málokdo zlobil, kdyby byl v tomhle žánru o trošku větší frmol.

Už pár měsíců se ale mluví o tom, že Peter Berg by měl natočit novou verzi kultovní sci-fi Franka Herberta Duna. Není tajemstvím, že prakticky celé osazenstvo MovieZone tomhle režisérovi hodně fandí, ale v případě Duny to vypadá, že docela hodně riskuje. Kniha je totiž značně obsáhlá a první filmová adaptace Davida Lynche fanoušky předlohy rozhodně neuspokojila. S televizním seriálem už to bylo lepší, ale rozpočet na druhou stranu nebyl zdaleka tak velký, jak by se na sci-fi epos slušelo. Zatím to ale vypadá, že ani Peter Berg fanoušky knihy neuspokojí. Milovníci velkých sci-fi by se však podle všeho mohli začít pomalu těšit.

Berg totiž nedávno prohlásil, že scénář, která má momentálně dvě stě stran, se teď bude upravovat, aby šlo vůbec točit, jisté je však to, že s ukecanou knižní předlohou film nejspíš nic moc společného mít nebude. Peter Berg totiž prý Dunu vidí jako velké akčně-dobrodružné sci-fi a tak by měl vypadat i film. Jinými slovy – kašleme na knihu a natočíme něco, co sice milovníky Herberta naštve, ale fandové matky všech realtimových strategií Dune 2 a velkolepých sci-fi obecně budou nadšeni.

Takový byl tedy plán, ale Berg mívá často rozpracováno více projektů a jak to tak vypadá, Duna bude muset počkat a stejný osud potká i druhého Hancocka. Berg se totiž vydá na vodu a natočí adaptaci hry, kterou jsme všichni hráli o fyzice na základce. Battleship – neboli české Lodě, by měl být příběh bojové flotily a krutých námořních bojů. Pro sichr se ale Berg ještě uvázal k něčemu serióznějšímu a natočí válečné drama Lone Survivor, které by se mělo odehrávat v současném Afghánistánu. Království ukázalo, že tenhle bývalý televizní herec se uprostřed bojů cítí jako ryba ve vodě, tak snad nás nezklame.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace