Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kdo bude nakopávat zadky?


ikona
Mr. Hlad
kick-ass
 

Filmy podle comicsů jsou dnes všude. Prakticky nahradily akční žánr, vydělávají obrovské peníze a zdá se, že v budoucnosti se s nimi budeme setkávat ještě častěji. Slavných comicsových příběhů je totiž pořád ještě dost a převést je na filmové plátno je často mnohem jednodušší než udělat to samé s knihou.

U některých comicsů se však může zprvu zdát, že jim kino není souzeno. Tyhle comicsy píše Mark Millar. Jeho Wanted byla původně neskutečně brutální a cynická záležitost, jíž si dokázal málokdo představit v přítmí kinosálu, ale Timur Bekmambetov zvládl natočit film, jenž se sice vydal svou cestou co se týče příběhu, ale atmosféru a velmi drsnou akci zachoval. A vydělal slušné peníze, čímž naznačil, že filmoví diváci a fandové comicsů jsou ochotni vyrazit do kina, i když budou mít co dočinění s eRkovým ratingem. Režisér Hvězdného prachu a producent gangsterek Guye Ritchieho Matthew Vaughn se tak rozhodl zariskovat, sehnal si pár milionů a na svou zodpovědnost natočil Kick-Ass. Příběh o dětech v superhrdinských kostýmech, o násilí, o vybuchujících hlavách, vulgárních hláškách a brutálním násilí neměl zpočátku podporu velkých studií, teď je však situace jiná.

Po traileru, který Vaughn pustil na Comic-conu, se o jeho film distribuční společnosti doslova rvou. Režisér si teď údajně vybírá z nabídek Universalu, Lions Gate a Paramountu a nejspíš si užívá faktu, že svůj film mohl natočit, aniž by mu do toho kdokoliv kecal. Zatím se neví, kdy by se Kick-Ass měl dostat do kin, pokud však uspěje u diváků, může to být pro velká studia jasným signál, že lidé bez problémů ustojí nějakou tu kapku krve a pomalu by se v kinech zase mohly začít objevovat filmy, v nichž je akce spojena i s troškou toho násilí. Nevím jak vám, ale mně už se po nich trochu stýská.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace