Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Agenti podle Spielberga


ikona
Mr. Hlad
steven spielberg
 

Stevenu Spielbergovi se asi málokdy stane, že chce něco, co nemůže mít. Ale i on má občas problémy jako ostatní lidé. Třeba když chce mermomocí natočit film, na nějž nemá práva. Dreamworks už se nějakou dobou snaží přivést na svět dobrodružství agenta Matta Helma, údajně je i hotový scénář, ale oficiálními vlastníky práv na postavu je Paramount.

Matt Helm není v Čechách zrovna známý hrdina, ale objevil se ve více než třiceti knihách, televizním seriálu a čtyřech filmech. Jde o tajného vládního agenta, jehož úkolem je hledat a likvidovat špiony sousedních zemí. Na rozdíl od Jamese Bonda je to ale větší tvrďák, který se soustředí spíš na svou práci než na to, aby sbalil přítelkyni hlavního padoucha. Jeho literární tvůrce Donald Hamilton se údajně nechal inspirovat detektivy z drsné školy a knihy mají často atmosféru děl Dashiella Hammetta. Ve filmové podobě měl Matt Helm obličej Deana Martina a nebral se zdaleka tak vážně jako v knihách.

Teď to vypadá, že Steven Spielberg by rád usedl za kameru a přivedl tuhle literární postavu do jednadvacátého století. I když už má hotový scénář, který napsat tvůrce gangsterky Krycí jméno Donnie Brasco Paul Attanasio, pořád ještě se nemůže začít točit. V nejbližších dnech se tedy bude muset Spielberg vydat ke konkurenčnímu Paramountu a dát jim dost důvodů k tomu, aby o Matta Helma přestali mít zájem.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace