Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Fincher má pracovní záchvat?


ikona
imf
benjamin buttoncomicsdavid finchertorsozodiac
 

Právě krouží poslední záběry thrilleru Zodiac a už po něm Paramount chce další dva filmy. David Fincher dal o sobě naposledy vědět v roce 2002, kdy natočil rozhodně nadprůměrný Úkryt a definitivně tak dokázal, že i z obyčejného tématu dokáže vymáčknout velké grády. Proto fanoušci nadrženě hltají jakoukoliv informaci o jeho dalších projektech, protože i adaptace životopisu Dády Patrasové by ve Fincherově režii byla vývozním artiklem (jen tak mimochodem, Dáda teď vyvádí hodně šílené věci).

Paramount se rozhodl režiséra, který se vrátil po třech letech z pracovního kómatu (aby natočil hyperrealistický thriller), ždímat od první do poslední minuty a v jeho kancelářích už stydne inkoust na nových smlouvách, které zahrnují projekt Benjamin Button, jakousi divokou variaci na téma "snědl jsem radioaktivní meloun a teď stárnu pozpátku" (proč to netočí Spike Jonze? Tomu by to sedlo jak hrnec na pr...) a především mnohem zajímavější adaptaci comicsu Torso.

S tou by se Fincher opět vrátil k vyšetřování vražd a lovení sériových vrahů, což by samozřejmě nemuselo být špatné (a diváci si snad konečně uvědomí, že po něm nemohou chtít druhých Sedm), navíc jde o vzkříšení kariéry jednoho z nejslavnějších honících psů, poldy Eliota Nesse, jehož povahu si jistě mnozí pamatují ze snímku Nedotknutelní, kde ho ztvárnil Kevin Costner. V comicsu Torso potkáváme Nesse o něco později, kdy se jako stárnoucí muž zákona přestěhoval do Clevelandu a čekal, že tu spokojeně zvadne při okopávání rajčat. Jenže co čert nechtěl, ve městě začne řádit masový vrah a název díla, Torso, by vám mohl naznačit, jak asi jeho oběti vypadají. Místní oficíři vyšilují, protože na něco takového zkrátka nejsou zvyklí a tak musí na stanici přitáhnout Eliot, polda z velkoměsta a dočasně zahodit motyčku. Bude se zase vyšetřovat, běhat za mihotavými stíny a usínat v místní knihovně. Jednou polda, vždycky polda...

Zní to skutečně malebně, ale bude se Fincherovi chtít do další podobné látky, neukáže Paramountu prostředníček, aby se mohl další tři roky někde rekreovat? A konečně poslední otázka - pokud se moje chmurné scénáře promění v realitu, v čí nůši skončí scénář, který má sepsat Ehren Kruger (aka věčný rutinér)? Tohle téma je příliš dobré a příliš old school, než aby ho mohl stočit do běžné hollywoodské detektivky zelenáč nebo usychající veterán (mluvím o Brianu De Palmovi, ale ten si to zřejmě s Eliotem vyřídí po svém, chystá totiž prequel Untouchables: Capone Rising). Ale co já vím, třeba se Fincher Zodiacem znemožní a konečně tak ze sebe shodí břímě geniality. Ehm... ne že by tomu někdo věřil. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace