Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

5x s... filmovými pijáky


ikona
Cival
5x s...robert downey jr.
 

Už za pár hodin vstoupí do českých kin oddychovka Víno roku. Podobně jako u Dobrého ročníku nebo Bobulí u něj možná dostanete zálusk na doušek dobrého pití, ať už s někým, kdo připomíná svůdnou Rachael Taylor, sympaťáka Chrise Pinea nebo třeba bručouna Alana Rickmana. Proto jsme se zamysleli a od boku vypálili: Koho že bychom my vytáhli z archivů, oživili... a pak si s ním přiťukli?

Cival

Chlast na plátně je slast. A funguje i jako sexy proprieta, která se má protřepat, ale nemíchat, i jako katalyzátor lidové moudrosti (není nad Sovákovo "Přijdu domů, otevřu si okno a pivo") nebo dokonce i samotný smysl života (rozumím chlapcům ze Superbad - všichni jsme takoví byli!). Ale když kalba, pak s Jackie Chanem, který jako jediný dokázal změnit tekutý jed v mocnou zbraň. Jeho bájný Opilý mistr, tedy řezník, který nejlíp mlátí lidi, když si přihne z pár flašek, se předvedl ve slušné formě v roce 1978, ale až o šestnáct let později se vyškrábal na vrchol bitkařského žánru. Popíjet s tímhle chalanem je jako užívat si naplno alkoholového rošťáctví a zároveň se měnit v maximálně efektivního superhrdinu. Dva požitky v jednom. No neberte to.

 

Imf

Já toho zas tak moc neuchlastám, takže bych šel klidně do party s Tonym Starkem. Je to vysloužilej alkoholik (alespoň v comicsu), takže by se pravděpodobně s pitím krotil a spíš bychom řešili, jak mu zas Mandarin nakopal zadek, že jdou na Blízkým východě na odbyt spíš AK-47  než Tonyho superhitechmegaprásky, pak by nás Jon Favre... nebo prostě Tonyho bodyguard odvezl audinou do toho baráku, co vlastně neexistuje (Starkova rezidence je v prvním Iron Manovi pouhý render, protože stojí na exkluzivním místě, kde se nesmí stavět), a tam by mi pod návalem těch několika panáků ukázal, jak se do TOHO leze a jak se s tím zatáčí. No a pak... pak bych mu prostě uletěl. Tzv. večer s překvapením.

k0C0UR

Jmenuje Harry Lockhart, mele hubou v Kiss Kiss Bang Bang, a do průseru, v němž se tak neobratně zmítá, se navrtal omylem. Stačilo se připlést k vraždě, pomočit mrtvolu ve vlastní sprše a přijít o prst tím nejpotupnějším způsobem, který si lze představit – a rázem se ocitl ve víru událostí, které mají máloco společného se slovem normální. Navíc je to jenom základní výčet bizarních šlamastyk sympatického šarmantního zmatkaře, kterých Robert Downey Jr. zahrál nepočítaně a ještě asi nepočítaně zahraje (málokdo je v současném Hollywoodu vhodnějším kandidátem). Ostatně i v rámci redakčního výčtu jsem se na Downeym shodli hned dvakrát. A proč právě Harryho zvolit za ideálního chlastacího parťáka? Je vtipný. Je zábavný. A umí perfektně glosovat noční život v klubu, když připodobňuje jeho osazenstvo k vyhaslým hereckým hvězdám (tahle scéna je prostě úžasná). Kdo z kruhu filmových magorů nechce jednou za čas strávit celou noc u piva tímhle způsobem?

Mr. Hlad

Hlavní hrdina Coenovic pecky Big Lebowski Dude je jeden z nejlínějších lidí v Los Angeles, což mu dává hodně slušnou šanci být vůbec tím nejlínějším člověkem na světě. Vypadá jako vysloužilé květinové dítě, rád popíjí White Russian, hraje bowling a kašle na všechny krom Waltera a Donnieho, kterýmu to moc kecá. A kdyby mu druhořadí gangsteři nepomočili tepich, nic by mu nechybělo. Takhle se musel přimotat k vraždám, únosům, nihilistům, pornoherečkám a opravdu divným umělcům. A i když je Dude na první pohled trošku divnej týpek, jako parťák do hospody je ideální. Nedělá bordel, nikam nespěchá, jen si tak v klidu sedí, kecá o životě a hraje bowling. A ruku na srdce – tohle někdy k dokonalé večerní pohodě stačí.

st39.6

Pán prstenů je velkolepá podívaná plná monster a nestvůr a mezi všemi těmi hrdiny, kteří je řežou hlava nehlava, neprávem zaniká malý tvor, se kterým bych jednoho dne do hospody s radostí zavítal. Říkají mu Gimli a zřejmě proto, že pochází z trpasličího rodu, který bývá po většinu života skrytý v temných dolech a hledá Mithril, má nutkání slavit každou vteřinu na čerstvém vzduchu. Nepouštějte ho proto k vlastní pípě, jakmile se totiž rozjede, už ho nikdo nezastaví. Gimli je prostě pivař-srdcař a s takovými bývá největší legrace. Nebojí se krkat na všechny strany, u stolu patřičně řve a jeho poznámky dovedou rozesmát. Navíc by nezabíral moc místa v noční tramvaji a když už by ho člověk musel někam táhnout, nestrhal by si při tom záda. Ideální pivní společník.

A co vaši favoriti? Diskuse je vám k dispozici. A nenadávejte nám, že jsme protentokrát nebyli příliš seriózní. S alkoholem nelze brát všechno vážně.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace