Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Raimi od Spideyho k Pratchettovi


ikona
Cival
james francokirsten dunstsam raimispider-manterry pratchettthomas haden churchtobey maguiretopher gracezeměplocha
 

Ne, nelekejte se, že by jedné z největších režisérských persón dneška přestal rok před premiérou vonět Spider-Manův kostýmek. To vůbec. Ale i Sam cítí potřebu posunout se od hypervýdělečného pavoučnatce o další dalších pár stovek yardů dál. Komu by neustálé strašení archnofobiků, které v úhrnu potrvá minimálně devět let, nelezlo krkem. Možná nám v redakci MZ s nadstandardním procentem Spideyho obdivovatelů by se představa kibicování Kirsten Dunst bez podprdy líbila, ale... jedna dekáda před modrým pozadím je vzhledem k perfekcionismu, s nímž Sony Spider-Manovy adventury vyrábí přeci jenom příliš.

Možná i proto se Raimi rozhodl uhnout od comicsu o velké síle a odpovědnosti a zhostit se jiné, přímo mýtické látky. Série Úžasná Zeměplocha Terryho Pratchetta není o moc méně závratnou výzvou, co Tolkienovský svět prstenů a vypsychovaných hobitů, a snad i proto - v zájmu menších ztrát na cti - nebylo Raimimu dovoleno sáhnout hned po tom nejlepším z Pratchettovy knihovničky, nýbrž prozatím „jen“ po (charakterem poněkud mladistvějším) výtvoru Svobodnej národ. V originále The Wee Free Men, což je i šifra, jíž by si měli Pratchettovští neználkové hodně všímat ve výhledu premiér. Ti ostatní, co si u Terryho fantazijních výlevů ošoupali nejedny brýle tuší, jaké zapeklitosti tahle adaptace obnáší a můžou hned sumírovat, jestli je prapůvodem hororář Raimi tou správnou volbou při startu velkohollywoodského vyměřování Zeměplochy. Akční Tonička a Raimiho žánrově proměnná, ale v základních rysech stále identická stylovost, mi osobně moc dohromady nejdou, ovšem alespoň můžeme věřit v osobitou fantasy a menší procento ryze infantilní pohádkovosti made by Andrew Adamson. I když bych po prvních záběrech z Pan's Labyrinth nejradši nafaxoval smlouvu Guillermu del Torovi... :-)

Ten má ale spoustu práce, stejně jako náš dnešní host Sam Raimi, jemuž se po poctivé preprodukci a několika úvodních záběrech před modrým plátnem rozjíždí samotné natáčení žhavě očekávané trojky Spider-Mana. James Franco se prý nemůže dočkat, Kirsten si zas obarvila vlasy pro zarezlý look Mary Jane a Thomas Haden Church prohlásil v jednom nejmenovaném rozhovoru, že inspiraci pro ztvárnění Sandmana hodlá hledat vedle batolat na pískovišti. Navíc se objevují indicie, že spojení Topher Grace – Venom bylo pouhým fanouškovským přáním a že se sympatický mladík možná zjeví jako zcela jiný madafaka prudící civilní i pracovní realitu Petera Parkera. Ale snad se tak nestane a prvotní informace se v celé své zrůdností vyjeví i na plátně – na Venoma totiž nikdo nemá. :-) Každopádně, ať už Raimi zvolí Losnu nebo Mažňáka jistý je jen den premiéry, předsunutý ze Dne nezávislosti až na počátek letní sezóny. V kalendáři zatrhněte 4. května 2007 a připravte se na „Ultimate Spin“. Až potom přijde Pratchett. Dá-li bůh a Sony Pictures Entertainment...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace