Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

X-Men mláďata ve velkém


ikona
st39.6
wolverinex-men
 

Když před lety Bryan Singer natočil první X-Meny a všem s nimi vytřel zrak, asi ještě netušil, že otevřel vrátka ohromnému univerzu, ze kterého časem vyroste dlouhá série comicsových adaptací. X-Meni si odbyli vlastní trilogii, za pár dní se v kinech objeví spin-off dosud nejvýraznější postavy Wolverina a tím pravděpodobně začne úplně nová éra mutantů ze stáje Marvelu. Producentka Lauren Shuler Donner totiž potvrdila, že na Magnetovi se stále pracuje, a co víc: mladá generace X-Menů ze sešitů First Class se stane prequelem první trilogie, který začne na stříbrná plátna posílat jednoho hrdinu s X na hrudi za druhým. U Foxů mají totiž jasno, Wolverine, Magneto ani X-Men: First Class nebudou poslední z comicsových adaptací, mutanti jsou totiž zlatý důl (studio čeká ohromný finanční úspěch Wolverina i přes uniklý workprint) a bylo by bláznovství z něj netežit.

Pokud si na First Class nevzpomínáte, rychle si o téhle partě zapište do notýsku ty nejdůležitější informace: jedná se o vůbec první studenty Xavierovy školy, tedy o mladá střívka, která se se svými schopnostmi teprve musí naučit žít a samozřejmě pracovat. Ono totiž není nic příjemného, když někomu nechtěně čtete myšlenky, z očí vám žhne nějaké bůh-ví-co, nebo když vypadáte jak chlupatý taťka Šmoula. Minimálně s touhle trojkou, tedy s Jean Grey, Cyclopsem a s Beastem se ve First Class setkáme a pokud Josh Schwartz (Chuck, Gossip Girl) vypotí solidní scénář, možná si to i užijeme. Doteď se s First Class počítalo jako s klasickým spin-offem, právě Lauren Donner ale odhalila, že Foxové mladé X-Meny hodlají vykrmovat do dalších vlastních spin-offů.

Jestliže tedy studio Magnetem vyčerpá poslední zajímavější postavu z původní trilogie, není třeba se strachovat - v záloze má ještě hromadu mutantů, kteří se pro něj ochotně vrhnou do akce. Teď už to tedy můžeme říct s jistotou: S X-Meny se budeme v kinech setkávat ještě dlouhá léta. Málokdo o tom sice dříve pochyboval, ale budoucnost takhle alespoň nabírá konkrétnější tvary. Rozhodně bude zajímavé sledovat, jak si scenáristé poradí se zasazením příběhů jednotlivých mutantů do kontextu předchozích filmů. Nejtěžší práci už sice mají za sebou a podle ohlasů ze sledování workprintu se jim to s Wolverinem povedlo celkem dobře, čím víc spin-offů se ale bude prolínat, tím větší v tom bude bordel. A jelikož se zdá, že Foxové chtějí, aby všechny filmy opravdu držely pohromadě, čeká hollywoodské pisálky dobré peklo.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace