Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

5x s... filmovými hlodavci


ikona
Mr. Hlad
5x s...redakce
 

Jelikož by to byla nuda, kdyby MovieZone zůstávala pořád stejná, čas od času je nutné přijít s něčím novým a prudce originálním. Po Stroji času tedy teď přichází okamžik, abychom vám představili již druhou letošní novinku. Ano, můžete otevřít to archivní víno, které máte ve sklepě, zapálit si palec tlustý doutník dovezený přímo z Kuby a natáhnout si nohy ke krbu. 5x s... přichází. A o co půjde? Není to složité.

Redakce se pokusí vybrat jeden jediný a něčím zajímavý film, jenž bude mít v následujícím měsíci v Čechách premiéru, a nahodí pětici tipů, jak se před návštěvou kina připravit. A protože únor extrémně výrazným filmům zas tak nepřeje, rozhodli jsme se vytáhnout to nejpodstatnější rovnou ze tří filmů zaráz - zkrátka  všichni shodně fandíme tomu morčeti v kouli z filmu Bolt – pes pro každý případ, vedle něho se tento měsíc navíc objevil ještě ušatý myšák z Příběhu o Zoufálkovi a děsivé morče z Pohádek na dobrou noc, rozhodli jsme se svěřit se s našimi oblíbenými, ehm, hlodavci. Tady jsou.

Cival

Pravím Mr. Jingles! I když se moji infantilní kolegové budou určitě chtít zavděčit a zvolí otravná uječná písklata, co se vtírají do přízně primitvními skopičinami. Já věřím v showmana a elegána v jednom! Jeden z divácky nejlépe hodnocených filmů historie, Zelená míle, je stejně tak dojemným příběhem Toma Hankse a "toho velkého černocha", jakožto i malé šikovné myšky, která si v podstatě jen hrála... a přesto z vás na konci dost možná vytllačila slzy. Zelená míle hladí jak myší kožíšek, to ale neznamená, že by v ní netlouklo velké srdce a že by na ní nebylo vidět špičkové hollywoodské řemeslo. Mr. Jingles si takový film zasloužil. 

 

Imf

Myš nemusí být renderovaná, aby byla co nejroztomilejší, důkazem je třeba Hon na myš, rozkošně zábavný debut Gore Verbinskiho. Ještě před pirátskou trilogií se rozhodl natočit zvířecí variaci na Sám doma, ve které vynalézavý hlodavec odmítá předat dům svého zesnulého pána do rukou dvojice neschopných podvodníčků. Vychytané pastičky a atmosféra, která si v ničem nezadá s tím nejlepším z Toma a Jerryho.

 

k0C0UR

Jmenuje se Stitch a s trochou fantazie ho můžete považovat za hlodavce. Těsně předtím je však třeba odmyslet si, že má jeden pár rukou navíc. Jinak je tenhle mimozemský pardál sympaťák k pohledání. Ve světě disneyovsky stylizovaných holčiček a roztomilých zvířatek zavádí agresivní revoluci plnou násilí a efektních zbraní. Nebojí se jakéhokoliv úskočného manévru, dokáže podrazit kohokoliv včetně samotné smrti. Dodnes je s podivem, že jeho první celovečerní film z roku 2002 prošel do kin bez R-kového ratingu :-).

Mr. Hlad

Chip a Dale – dvě nejdrsnější veverky pod sluncem jsme jako děcka milovali a Rychlá rota neztrácí své kvality ani po letech. Pětice zvířat, co jde po krku největším padouchům, má pořád šmrnc a hodně vlezlou ústřední melodii. Disneyovských seriálů bylo v našich televizích hned několik, ale Rychlá rota s Chipem a Dalem se do paměti vryla na rozdíl od Malé mořské víly nebo polotupého medvídka Pů doopravdy každému.

st39.6

Je čas míně rozčeřit vody, nastupuje totiž stčko s asi nejtrapnější volbou. Viděli jste Karcoolku? Když tuhle otázku položím během nějaké filmové konverzace, většinou na mě padne několik párů rozzuřených oči, jejichž majitelé mi chtějí velmi upřímně ublížit. Ale což, někteří (většinou jim bylo pod pět, ale to mě netrápí) si ji užili a já se mezi ně hrdě řadím. Hyperaktivní pomocnice, zastupující prototyp filmových veverčáků, se svého času objevovaly snad všude a ve všech animovaných filmech měly tyhle potvory jedno společné: byly těžce hyperaktivní. Má volba není výjimkou. Když do sebe tahle veverka naklopí kafe, svět se zpomalí. Doslova. Takový zvířecí Neo... jen trochu zralý na Bohnice.

A teď se nám bez otálení svěřte v diskusi s vašimi favority. Za měsíc nazdar!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace