Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Underworld neoslnil, Fraser out


ikona
Cival
tržby
 

Nevím, jakého myslitele napadlo nasadit proti sobě dvě novinky koketující s žánrem fantasy. A je to koneckonců jedno. Tenhle distribuční renonc jen zpečetil druhý víkendový triumf zavalitého ochrankáře Paula Blarta. Nečekaný lednový hrdina, ztvárněný Kevinem Jamesem, si připočetl na konto dalších 22 mega a s průběžnými 64 miliony rychle pádí za vysněnou stovkou. Kdo by do toho buřtíka řekl, že bude úspěšnější než Kopačky, Pineapple Express nebo Yes Man. Ale je! Divné věci se to dějí za mořem...

Film ze série Underworld tak poprvé odstartoval až z druhé pozice. Trojka s podtitulem Vzpoura Lycanů utržila jen dvacet milionů, o milion míň než jednička a o šest méně než dvojka. A protože tržby dnes padají rychleji než před dvěma, resp. čtyřmi lety, vynese třetí Underworld producentům jednoznačně nejmíň peněz. Těžko budou překvapení. Odchod Lena Wisemana a zejména sexbomby Kate Beckinsale sérii nemohl prospět. Nový díl byl navíc nákladnější než jeho předchůdci. I tak bych si tipl, že na čtyřku nejpozději do tří let dojde. Underworld ještě neprodělává, proč jej tedy nedřít dál?

Na třetím místě pokračuje ve famózním tažení Clint Eastwood se svým Gran Torinem. Utřel na Oscarech, diváci jej ovšem milují. Staříkův poslední herecký kus už nastřádal 97 milionů a s opravdu velkým náskokem se stane nejúspěšnějším počinem Eastwoodovy kariéry. Čtvrtá rodinná blbina Hotel pro psy s průběžnými 37 melouny na něj jen hladově slintá.

Oscarové nominace vystřelily na pátý flek Milionáře z chatrče. Jen ze čtrnácti stovek kin se drama Dannyho Boylea dostalo přes deset milionů za víkend a zaoblilo své dosavadní výnosy na 55 mega. Pro film za slabých patnáct milionů, jenž šel málem rovnou na DVD, je to ohromný úspěch a zdá se pravděpodobné, že jej případný triumf na Oscarech vystřelí i přes stomilionovou hranici. Áno, i pro Dannyho Boylea to nakonec bude komerčně nejúspěšnější projekt kariéry.

Na šestce vraždí horník z My Bloody Valentine. Hororové předělávky obvykle rychle vyklízí pozice, tahle se i napodruhé udržela nad deseti miliony – má totiž výhodu v 3D formátu, který diváky zjevně umí lákat dýl než jen jeden týden.

Na sedmičce se krčí nový warnerovský propadák Inkoustové srdce s Brendanem Fraserem. Fraser sice loni utržil s Mumií 3 bezmála 400 milionů, ošoupaná Cesta do středu Země s ním nasbírala milionů 230, Inkoustové srdce přesto (nebo právě proto) vůbec netáhne. Sedmimilionový otvírák je malou katastrofou, která spolu s negativními recenzemi nejspíš znovu zmrazí kariéru kdysi tak nadějného režiséra Iana Softleyho (Svět podle Prota).

Z osmého místa střádá dolary Válka nevěst (mezisoučet 48 M). Na deváté místo se díky nominacím posunul Podivuhodný případ Benjamina Buttona. Fincherova kronika pro sebe urvala už 111 milionů, kvůli svému stopadesátimilionovému rozpočtu ale ještě musí nějaké dolary přisypat. Na stopadesátku se pravděpodobně vyšplhá, bude pak záležet hlavně na zbytku světa, jestli se mládnoucí Pitt dobelhá i do černých čísel znamenajících zisk. Virvál na to kolem sebe má.

Desítku uzavírá hudební biografie Notorious, propadnuvší o kolosálních 72% oproti minulému víkendu. Jen 30 filmů historie ztrácelo dolary rychleji!

Za týden vstoupí na americká plátna hororový Příběh dvou sester, akční pecka 96 hodin a komedie New in Town, jejíž trailer si zanalyzujeme za pár dnů. Pro našince, co mají Neesonovu řeznickou odyseu našprtanou nazpaměť, nic moc nabídka.

Kompletní žebříček tady.

P.S.: Bohužel potvrzeno, Edward Zwick natočil další propadák. Defiance prodělává.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace