Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

1:0 pro Lišáky


ikona
imf
watchmen
 

S blížící se hrozbou soudního přelíčení a definitivní blokace Strážců na dobu neurčitou, to právníci Warnerů nevydrželi a podle očekávání se s 20th Century Fox dohodli mimosoudně. Bylo to nejsnažší možné řešení, protože premiéru filmu už teď nic neohrožuje a může proběhnout podle původních plánů. Zároveň je ale také jasné, že to bylo nejdražší možné řešení. Warneři musí Foxům zaplatit soudní výlohy, pokrýt náklady, které mělo konkurenční studio s vývojem vlastní adaptace v minulosti a také uhradit blíže nespecifikované "bolestné". Návdavkem pak Foxové dostanou 8,5% z tržeb a další procenta z případných sequelů a spin-offů. Tenhle skorodesátek by mohl Warnery přijít dost draho, zvlášť když se ještě musí dělit s Legendary Pictures. Pořád je to ale lepší, než táhlý soud a odklad premiéry. My ovšem máme po legraci, žádné další naschvály se pravděpodobně konat nebudou, maximálně vyletí pár warneráckých právníků, kteří měli celý tenhle přešlap na starosti.


Pro snímek je to před březnovou premiérou slušná reklama, ale s eRkovým ratingem, přísnými fanoušky a zvěstmi kolem překopaného finále snímku, je pořád dost možné, že se obě studia budou dělit o pořádně tenký kus koláče. Rozpočet filmu se pohybuje kolem 130 milionů dolarů. Předloňská Třístovka udělala v podobném termínu skoro půl miliardy celosvětově, Sin City v roce 2005 ovšem jen mrzkých 158 milionů. Jak to dopadne do třetice všechno bluescreenového? Svoje odhady si můžete nechat do Tipovačky nebo se s námi o ně podělit tady a teď. Ale zkuste k těm číslovkám taky občas napsat nějaké to zdůvodnění. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace