Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

„Já jsem pořád zákon“


ikona
Mr. Hlad
comicssylvester stallone
 

A další comics se na nás řítí. Ačkoliv bychom rádi psali i o něčem jiném, pravdou je, že comicsové adaptace jsou momentálně jasně nejpopulárnějším žánrem v Hollywoodu a po obřím úspěchu Temného rytíře se na tom nejspíš v nejbližší době nic nezmění. Každé studio chce mít svého maskovaného hrdinu, ale před takovými patnácti lety by producenti kohokoliv, kdo by na sobě mel kovový oblek nebo se tvářil jako Mirek Dušín a měl na hrudi velké „S“ vyhodili na ulici. V polovině devadesátých let zkrátka comicsy moc nefrčely a jedním z největších propadáků byl i Soudce Dredd. Nepomohla opulentní výprava, slavná předloha ani Sylvester Stallone v hlavní roli. Byl to zkrátka prvotřídní průšvih, ale vypadá to, že Dredd dostane druhou šanci.

Muž, jenž se představuje slovy „Já jsem zákon“ a pak rozstřílí padouchy na kusy, se totiž dostal do hledáčku DNA Films. Tohle studio je zodpovědné za parádní Boylovu scifi Sunshine, solidní hororovou akci 28 dní/týdnů poté nebo oscarové drama Poslední skotský král. Soudce Dredd je navíc pro Velkou Británii tak trochu comicsovým národním pokladem, takže je možné, že tohle britské studio na jeho adaptaci nebude šetřit. Na druhou stranu Dreddův svět je poměrně slušná depka a brutalitou se v něm také nešetří. V Británii se ale nedávno objevilo pár režisérů, kteří ukázali, že jim nějaká ta ustřelená končetina nebo rozdrcená páteř ani trochu nevadí, v DNA films tedy rozhodně mají z čeho vybírat. Problém bude ale nejspíš v hlavním představiteli, protože už Stallone odmítl hrát hrdinu, jemuž by měla být celý film vidět jen a pouze čelist. Měli byste nějaký tip na drsňáka s obří bradou?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace