Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Japonská animace po hollywoodsku


ikona
Mr. Hlad
animematt damon
 

Anime je v českých zemích poměrně undergroundová záležitost. Ačkoliv fanoušků japonských kreslených filmů a seriálů u nás existuje docela hodně, musí se většinou spoléhat na alternativní zdroje, protože v kinech nebo na DVD je nabídka zkrátka velmi omezená. Kdybyste se zeptali stovky lidí, jestli znají nějakého významného režiséra japonských animovaných filmů, nejspíš by vám 95 odpovědělo, že neví, tři by jmenovali King Konga a jeden by řekl Saké. Možná, že ten poslední by si na někoho vzpomněl a když už, je slušná šance, že by to byl Hayao Miyazaki. Jeho Princezna Mononoke u nás vyšla na DVD a párkrát se objevila i v televizi a Cesta do fantazie se dostala i do kin a jako vůbec první anime vyhrála Oscara.

V Americe je situace o něco lepší než u nás, ale i tak se musí producenti hodně snažit a vyházet divákům vstříc, když chtějí, aby vyrazili do kina. Největší – a fanoušky nejvíce nenáviděnou – úlitbou je dabing. Miyazakiho novinka jménem Ponyo on the Cliff by the Sea se ale bude moci pochlubit opravdu parádním hlasovým obsazením. Osobitá variace na příběh malé mořské víly bude lákat na hlasy Matta Damona, Liama Neesona, Cate Blanchett a Tiny Fey. A to už jsou hodně zajímavá jména. O režii americké verze by se navíc měli postarat Frank Marshall a Kathleen Kennedy, kteří společně pracovali například na Indiana Jonesovi. Disney si nejspíš od takhle hvězdného dabingu slibuje, že se Ponoyo on the Cliff by the Sea nezařadí vedle dalších anime propadáků a v kinech vydělá i nějaký ten dolar. A jestli se to podaří, je dost možné, že by si film mohl najít cestu i do českých kin.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace