Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ludlum a Universal navždy


ikona
Mr. Hlad
bournematt damonpaul greengrass
 

 Robert Ludlum se do historie zapsal jako jeden z nejlepších autorů politických thrillerů. Má toho na kontě hodně a filmová trilogie o Jasonu Bouronovi, i když si z knižní předlohy zas tak moc nebere, rozhodně není nic, za co by se Ludlum musel stydět. Bohužel autor se těchto filmových adaptací nedočkal, protože zemřel rok před tím, než se v kinech objevil Agent bez minulosti. Každopádně fanoušci předlohy byli z filmů nadšeni a nechali Universalu v kasách kin dohromady za všechny tři filmy okolo miliardy dolarů. A to už jsou slušné peníze. Tak slušné, že se Universal začal o Ludlumova další díla zajímat a teď se podařilo smluvně si zavázat postavu Jasona Bourna na čtvrtý (a případně i další) díl, o kterém se už nějakou dobu mluví a počítá se s návratem Matta Damona i Paula Greengrasse. Natáčet by se tedy mohlo začít už brzy.

To je ale jen polovina úspěchu. Universalu se totiž podařilo zařídit si, že bude mít přednostní právo na všechno, co kdy Ludlum napsal. Tímhle parádním kouskem dostali producenti do ruky možnost zadaptovat pětadvacet špionážních novel a tenhle žánr začíná diváky opět hodně lákat. Universal má smůlu jen u trojice filmů, na něž už jsou práva prodána. Leonardo DiCaprio chystá na rok 2011 The Chancellor Manuscript, Denzel Washington by si rád zahrál v Ludlumově The Matarase Circle a scénárista třetích X-Men a Sherlocka Holmese Simon Kinberg zkusí znovu napsat a zrežírovat Ostermannův víkend, jenž v roce 1983 studio parádně pokazilo Samu Peckinpahovi. Každopádně Universal teď může slavit, protože zajistit si jednou smlouvu možnost zadaptovat prakticky celé dílo jednoho z nejlepších spisovatelů žánru, který teď diváci milují, to se nepovede každý den.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace