Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další Eastwood na obzoru


ikona
Mr. Hlad
clint eastwoodživotopis
 

 Eastwood chce dalšího Oscara. Už si doma nad krbem sice vystavuje čtyři, ale evidentně mu to nestačí. Letos má v kinech sice rovnou dva filmy, ale žádné zásadní filmové ocenění za ně nejspíš nedostane. Drama Výměna si odbylo premiéru tento týden a reakce kritiků i diváků jsou spíše chladné. Další Nesmiřitelní nebo Million Dollar Baby zkrátka tenhle film, v němž retro Angelina Jolie hledá svého syna, nejspíš nebude. Gran Torino naproti tomu působí podle trailerů spíše jako vzpomínka na staré časy, kdy Eastwood běhal po městě s obrovskou pistolí, cedil tvrdácké hlášky skrz zuby a střílel každého, kdo mu k tomu dal důvod. Ani tady Oscar nejspíš nehrozí. Producent Million Dollar Baby Albert S. Ruddy ale teď ohlásil, že na jaře by měl s Eastwoodem spolupracovat znovu a podle všeho to vypadá, že ti dva se pokusí o frontální útok na americkou filmovou akademii.

Už podle názvu Remembering Mark Twain je jasné, že půjde o životopis. A ty to měly při udílení filmových cen vždycky jednodušší. Mark Twain – vlastním jménem Samuel Clemens – patří mezi nejvýznamnější americké spisovatele, napsal Dobrodružství Toma Sawyera a Dobrodružství Huckleberryho Finna, kamarádil se s prezidenty i evropskou šlechtou, tykal si s vynálezcem Teslou a podporoval revoluci v Rusku. Zkrátka měl poměrně zajímavý život. Eastwood si film pochopitelně odrežíruje, ale Marka Twaina si i zahraje. Ve svých osmasedmdesáti samozřejmě jen ve scénách, kdy spisovatel bude ležet na smrtelné posteli. Pokud se tedy Ruddymu podaří sehnat vedle své režisérské hvězdy ještě někoho, kdo by odpovídajícím způsobem zahrál hlavního hrdinu v mládí, na ty Oscary by to klidně zase mohlo být. Natáčení by mělo začít někdy na jaře.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace