Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Warnery přeseknout vejpůl!


ikona
imf
animeninja
 

Nejlépe poctivou japonskou katanou. Zasloužili by si to možná už za opoždění šestého Pottera, ale nejsem takový fanda knižní předlohy, abych sepisoval protestni nóty a házel vajíčka. V případě hraných adaptací anime jsem ovšem ochoten přistoupit k mnohem drsnějším opatřením.

Ano, po velmi netrpělivě "očekáváném" Dragon Ballu, jehož upoutávka připomíná to nejhorší z hollywoodské tvorby pro mladé a neklidné (přitom Korejci to už před lety velmi elegantně zvládnuli v akčním snímku Volcano High), a je také tím nejpádnějším důkazem toho, proč se do hrané anime nepouštět. Práva na zfilmování Akiry šumí do prázdna, Ghost in the Shell zmizel tak rychle jako se objevil a nezbývá doufat, že totéž se stane i s Ninja Scroll. Samurajská řežba, v níž se krví a useknutými končetinami doslova plýtvá (a to jsou v případě anime zatraceně silná slova), případně v ní kamenný démon souloží s vnadnou Japonkou a během vyvrcholení mu ze zad raší... další záda, jednoho skoro až napadne, jestli vůbec někdo od Warnerů ten film viděl. Protože tohle by MPAA nevydýchala ani kdybyste počet mrtvol srazili na pětinu.

Jedno vysvětlení se nabízí. Leonardo DiCaprio je prý velký fanoušek Ninja Scroll a práva si zajistila právě jeho produkční společnost (Appian Way). Scénář píše Alex Tse (Watchmen) a film teď bude procházet zdlouhavou fází, důvěrně známou jako Development Hell, ve které hyne spousta slibných i méně slibných projektů. Jestli je ovšem Leo opravdu takovým fanouškem, jak se tvrdí, možná tu licenci koupil jen proto, aby se jí nezmocnil nikdo jiný a nepokusil se to natočit. Prostě a jednoduše to zablokoval, aby nikdo posvátnou klasiku nezprznil. Možná je to naivní představa, ale moje hypotetická katana (mám ji pod polštářem) by z toho určitě měla radost. Přemýšleli jste někdy nad tím, že byste, v případě výhry ve Sportce, koupili nějaká práva za účelem jejich NEzpracování? Kterou látku byste ušetřili před hollywoodským drancováním?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace