Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zlo na tři? a) Saw, b) Zac, c) HSM


ikona
Cival
tržby
 

Svět je hrozně zvrhlé místo. Zvlášť když v něm dostanou slovo hlavouni od Disneyho. Pak se může snadno stát, že se napříč dětskými televizními kanály rozuteče přehlídka líbezných obličejů a zapomenutelných písniček... a pod názvem Muzikál ze střední a Muzikál ze střední 2 je dobude. Co následuje? Pár porad, pár propočtů a pak třetí díl vyexportovaný ne na DVD, ani do televizních schémat, ale rovnou do kina. A penízky se sypou, protože roztoužené puberťačky musí vidět svého Zaca na plátně pokud možno hned teď a okamžitě.

Už už to vypadalo, že Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník využije vzedmuté mánie k přepsání historických tabulek. V pátek utržil 17 milionů, což jej favorizovalo na zdolání padesátky za víkend. V sobotu a v neděli ale tržby výrazně propadly (natěšená omladina holt chtěla své hrdiny vidět co nejdřív, a tak šupajdila do kina už v pátek), načež se třetí díl nejsterilnější muzikálové produkce moderní historie musel nakonec spokojit s „pouhými“ dvaačtyřiceti miliony dolarů. Slovo „pouhými“ není v uvozovkách náhodou. Inkriminovaný výdělek sice je částečným zklamáním, pořád ale řadí Muzikál ze střední na třetí místo mezi největšími říjnovými openingy. A Zaca Efrona definitivně mezi největší hvězdy showbyznysu...

Producenti by byli bláhoví, kdyby dál nevyužívali jeho komerčního potenciálu. Stejně tak, pokud by se nesnažili pro titulní strany Brávíček a Dívek najít další umělohmotné ksichtíky, které zvládnou do kin přitáhnout půlku každé základní školy ve Spojených státech. Ruce si mnou samozřejmě i u Disneyho – po triumfu s 3-D koncertem Myley Cyrus (alias Hannah Montana) je to další velký úspěch disneyovské televizní produkce. Brzy na něj naváže i celovečerák o téhle popové nedokvašce (Hannah Montana: The Movie) a nepochybně i nějaký další Muzikál ze střední. Buď z vysoké, nebo s novými herci. Prachy se přeci musí točit.

Ale dost lamentování nad vkusem žactva a študáctva. I hororoví fandové mají na svých hlavách tunu másla. I popáté totiž dobrovolně zaplatili za část z mordýřské ságy o Jigsawovi. Nehleděli přitom na klesající úroveň série. Nezajímalo je, že Saw už definitivně ovládli céčkoví herci a že se režie zhostil jakýsi no-name David Hackl, původní profesí výtvarník. Na Saw se prostě okolo Halloweenu chodí jako do kostela. I proto padla na její konto znovu suma převyšující třicet milionů, konkrétně 30,5. Můžeme se možná chlácholit tím, že celkově vydělává každý díl míň a míň. Při zanedbatelných vstupních nákladech jsou ale producenti stále vysoko v plusu, a tak se ještě takových deseti dvanácti dílů nejspíš dočkáme. Výhrou bude, když se toho nedožijí alespoň naše děti. :-)

Úspěch zavedených značek bolí o to víc, že přebil o poznání zajímavější tituly. Ne, nemám teď na mysli bronzového Maxe Paynea (očekávaný propad o 56%) ani čtvrtou Čivavu z Beverly Hills, jež má na kontě už 78 milionů, ale policejní drama Pride & Glory. Co na tom, že nesbírá moc dobré reference. Herecký souboj Edwarda Nortona, Colina Farrella a Jona Voighta nabídne určitě víc radosti než stopadesátá past upovídaného vrahouna. Jenže tržby tomu vůbec neodpovídají – šest milionů pro Nortonovu novinku může být Jigsawovi leda k smíchu.

Příliš respektu si nezjednaly ani zbývající filmy. Šesté melodrama The Secret Life of Bees se po deseti dnech promítání alespoň dostalo na kótu devatenácti milionů, čímž se de facto zaplatilo. Životopis George W. Bushe takové štěstí nemá. Na sedmé pozici přisypal ke stávajícím třinácti mega dalších pět milionů, zaplatit pětadvacetimilionový rozpočet jen z amerických kin ale nezvládne. To rozhodně lze klasifikovat jako zklamání. Oliver Stone už asi nikoho nezajímá. Shia LaBeouf naopak táhne, proto u jeho Oka dravce svítí už 87 melounů, devátý Labyrint lží je pak pro změnu trpkou prohrou pro Ridleyho Scotta, Leonarda DiCapria a Russella Crowea. Desítku uzavírá hororová Karanténa, jež si na sebe stihla vydělat už v minulých týdnech.

Za týden se vedle prefabrikovaného hororu The Haunting of Molly Hartley představí projekty tří významných autorských osobností: Clint Eastwood se pochlubí s Výměnou, Kevin Smith ukáže, jak Zack a Miri točili porno, a Guy Ritchie se pokusí zaujmout alespoň pár Američanů svou nařvanou RockNRollou

Kompletní žebříček tu.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (14)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace