Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Fantasy bestseller č. 1138


ikona
imf
adaptace knihy
 

Dnešní Hollywood pro mladé se proměnil v comicsové adaptace a fantasy pro náctileté. A oba tábory mají pořád ještě plné sklady. Protože o comicsech píšeme pořád, rozhodli jsme se tentokrát zabrousit do fantasy tábora, ostatně Stmívání už je za rohem a my pak budeme potřebovat další věrnou čtenářskou základnu, aby si s námi... povídala. Fanoušci Deryni Rising a Katherine Kurtz už by se měli šikovat. Nebude jich málo, protože první kniha z tajemného fantasy světa vyšla v 70. letech a čilá spisovatelka má k dnešnímu dni na kontě pět trilogií, nějaké ty povídky a dokonce řadu encyklopedií. Harry Potter je proti Deryni hotové leporelo. Columbia Pictures hodlá zfilmovat jednu z knížek a pak... pak se uvidí. Buď se zaseknou později (Narnie) nebo hned (Eragon, Jumper), ale třeba to taky dotáhnou do konce, i kdyby měl být v nedohlednu.

Já vím, já vím, měl bych už konečně prozradit o čem to je. Vězte, že v zemi předaleké žijí dvě sorty lidí. Ti normální a ti, kteří oplývají různými magickými schopnostmi. Hlavním hrdinou je mladý princ, který musí zpět získat trůn od krutého vládce z řad Deryni (to jsou ti, co jim z rukou crčí firebally). Takže je to prostě jako Heroes, akorát v hrozně základních dějových kulisách, které se postupem času jistě rozvinou jako plevel (=princ zjistí, že má strýčka, tetičku a čtyři bratry z druhého kolene). Takže si to sesumírujme... fantasy s comicsovými prvky? To by mohla být hitovka. Skoro bych tipoval, že kdyby teď někdo přepsal pohádku o Hloupém Honzovi a vylepšil čerty na úroveň comicsových záporáků, stačilo by dílo vydat v angličtině a do pěti let by tu byla hollywoodská adaptace. Producentům někdy stačí málo, diváci jsou naštěstí, co se týče i těch nejnižších nároků, pořád ještě o krok před nimi.

p.s. Ravenhornovi: Ověřené to nemám, ale drak tam asi bude. :)

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (31)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace