Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Woody Allen drží tempo


ikona
Cival
hugh jackmanscarlett johanssonwoody allen
 

Nejukecanější newyorský intelektuál se ještě nedočkal uvedení Match Pointu do více jak desítky amerických kin a už se mu do filmografie cpou minimálně dva nové projekty. Woody hodlá plnit normu jeden film ročně i s úctyhodnou sedmdesátkou na krční páteři, což mi v kombinaci s neustálým vyhráváním na klarinet v jazzové kapele, vnáší do mysli obavy, aby se velepilná legenda neodebrala do věčných lovišť přímo z natáčecího placu. Bylo by to možná stylové, ale asi ne zrovna důstojné. Snad Woody ví, co dělá, a proto si dovoluje své (na rozdíl od mnoha kolegů fetem nezhuntované) tělo pracovně přetěžovat i ve věku, kdy leckteří z nás pohřbívali dědečky a babičky.

V následujících měsících se každopádně Allena jen tak nezbavíme. Po (zdá se) úspěšné thrillerové spolupráci v londýnských kulisách se znovu spřáhl s líbeznou tvářičkou a naditou podprsenkou Scarlett Johansson, aby se po menší odmlce opět vrátil na pole ryze komediální. Už dokončenou novinku Scoop, která pracuje s přímočarou premisou o studentce v posteli bohatého aristokrata, teď čeká obligátní putování po fesťácích ve snaze vyžebrat si u zámořských distributorů co možná nejméně vražedný termín premiéry. Ani s Hugh Jackmanem v castingu totiž místní hlavouni nedokáží zapomenout na poloprázdné sály, které provází většinu posledních allenovek.

Pozornějším filmozpytcům samozřejmě neříkám kdovíjakou porci nových informací, ty totiž provází až zvěsti o Allenově příštím projektu, tradičně dosud nepojmenovaném a Allenem kompletně režijně i scenáristicky zajištěném, o to překvapivěji však situovaném do španělských zeměpisných šířek. A nemluvím jen o kulisách, ale i o kompletním obsazení made in Spain, které by Allenovi mělo dopomoci k využití volnosti věnované evropskými mecenáši i přivábení stejné filmařské svěžesti jakou zámořští kritici adresují Match Pointu. Teď už jen zbývá doufat, že při losování z hereckých jmenovek vybere krom nových tváří spíš osobnosti rodu Javiera Bardema či Gaela Garcii Bernala, než okoukané a výkonnostně nestálé superstars proporcí Penélope Cruz a Antonia „od Zorra jsem out“ Banderase.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace