Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Dante vylézá z Díry


ikona
imf
joe dante
 

Joe Dante je frajer. Mládež si na něj možná už nevzpomíná, protože poslední velký film natočil před pěti lety (Looney Tunes: Zpět v akci). V osmdesátých letech ale platil za legendu, která chytře kombinovala černý humor v hororových kulisách. Ať šlo o plyšové vrahouny z Gremlins, popojíždění s miniaturní raketkou v zažívacím traktu Martina Shorta (Vnitřní vesmír) nebo vymítání indiánského hřbitova, ukrytého v základech řadového domku (Lidé z předměstí), Joe uměl vždycky rozesmát i vyděsit zároveň. A teď se dost možná vrací z televizního vyhnanství, které si nedávno zpestřil povedenou sérií Masters of Horror (natočil dvě povídky z celkových šestadvaceti).

Ale zpátky k Díře. Tak se totiž Danteho novinka jmenuje. Dělal na ní už pěkných pár let, ale teď se konečně studiové ledy pohnuly a projekt se postupně obsazuje. V hlavní roli matky, která se svými dvěma syna objeví bezednou díru ve sklepě svého domu, se objeví Teri Polo (Fotr je lotr). Film zaujal i Haley Bennett (Hudbu složil, slova napsal), která bude hrát, ehm, dívku od vedle, které se líbí jeden ze synů. Na milostné pletky ale nebude čas, protože taková bezedná díra nedá člověku spát. Když do ní hodíte špinavé ponožky, vynoří se někde v Austrálii? A může z ní o půlnoci něco vylézt? Celé to trochu připomíná Lidi z předměstí (v těch zářil Tom Hanks nebo dneska definitivně zapomenutý Corey Feldman), ale hračička Joe bude díru modelovat rovnou ve 3D. Bude trojrozměrná i tma, která z díry sálá? A jak taková 3D tma vypadá? Jděte do sklepa a zjistíte to. V kině spadneme do Díry někdy koncem příštího roku. Natáčet se začíná už 5. prosince v kanadském Vancouveru.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace