Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spidey definitivně na pochodu


ikona
imf
spider-manspider-man 4
 

Byla to zjevně jen otázka času. Kritika třetího dílu sice Sony trochu zpomalila, ale i poslední Raimiho pavučina vydělala celosvětově téměř 900 milionů dolarů. Takovou sérii prostě nezavřete do trezoru a tak v posledním roce zástupci studia neúnavně kroužili kolem Tobeyho Maguirea a Sama Raimiho. Výsledek jsme všichni znali předem, takže proč se rozepisovat o tučných šecích a falešných slibech. Zajímavější bylo, že Sony chce točit čtvrtý a pátý díl Spider-Mana souběžně, aby ho případně měla do zásoby. Můžeme věřit tomu, že nový scénář Jamese Vanderbilta je tak košatý a kvalitní, můžeme to brát jako úlevu oproti dějově příliš nafouknuté trojce, ale v zákulisí se spíš mluví o tom, že příště už se Raimi ani Maguire nenechají ukecat ani za zlaté tele.

Natáčení je naplánováno na rok 2009, čtvrtý díl se do kin podívá o dva roky později. Což je na můj vkus pořád ještě příliš brzy, ale tak to vnímám dnes - rok a půl po premiéře trojky. Jisté je, že Raimi scenárista poslal Petera Parkera do slepé uličky a teď bude potřeba rychle couvat. A vysvětlovat. Třeba to, proč ve čtyřce a pětce nebude Kirsten Dunst (s postavou Mary Jane se ovšem počítá a nebude přeobsazena - tomu říkám křížovka) a koho nám vlastně naservírují jako záporáka. Ty nejslavnější už Sony vystřílela a druhá liga superzlounů bude vyžadovat trochu jiný přístup. Spidey to rozhodně u diváků nebude mít lehké... do prvního nabitého teaseru. Na ty jsou v Sony experti. Snad nám nadšení vydrží až do kin.


U Universalu shodou okolností též odklepli jeden zbytečný sequel, ale musím říct, že má očekávání jsou v tomto případě poněkud vyšší. Spike Lee chtěl dlouho natočit dvojku Spojence. Chytrý thriller nestál moc a vydělal hodně, takže na tom chtíči mělo jistě nemalý podíl i studio. Výhodou bylo, že jak Denzel Washington, tak Clive Owen mají Spikea hodně rádi a tak přirozeně hodlají upravit své rozvrhy tak, aby sequel mohl vzniknout. A vypadá to, že se k tomu právě schyluje. Nepůjde o přímé pokračování, spíš o další adrenalinovou situaci, ve které se obě postavy ocitnou. A dost možná si tentokrát prohodí role. U Spikea Leeho nikdy nevíte. Pokračování píše stejný scenárista a film by se k nám měl dostat už v roce 2010. Budu ho vyhlížet. Co právě vyhlížíte vy (ze sezóny 2009/2010)?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace