Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

MZ Tipovačka jde do 2. sezóny


ikona
Cival
tipovačka
 

 Tak vidíte, ani to nebolelo. Historicky první sezóna naší Tipovačky je za námi. Skončila sice s katastrofálními čísly a razantními přesuny na poslední chvíli (někteří zbaběle vynechali, jiní vypili kalich hořkosti do dna), ale je to hra jako každá jiná a to napětí až do poslední vteřiny z ní udělalo báječný zážitek (teď mluvím hlavně za sebe, ostatní hráči se jistě pochlubí v komentářích). Další kolo, další sezóna a další výzva už pěkných pár hodin běží, takže se nenechte dlouho pobízet. Vše je zapomenuto, kdo byl včera dvacátý, může být v pondělí první. A naopak. Body za letní trháky roku 2008 už vám ale nikdo nevezme. Pojďme se však nejdřív věnovat poslednímu víkendu (pokud jste doteď netipovali, můžete s klidem přeskočit imfův komentář a zaplout až pod fotku Vina Diesela).

Jednalo se o věru zapeklitou situaci, ze které nejlépe vybruslil neoBlast, který jako jediný slušně tipnul čtyři z pěti premiér (všech pět neměl nikdo) a doškrábal se na neuvěřitelných 66,74 procent. Tohle číslo by v některých víkendech znamenalo totální propad, ale tady je důvodem k potlesku. Podivuhodné cifry ale jistě nezkazí náladu nejlepším konkrétním tipovačům. Silenceovi musel překvapivě mírný propad Tropické bouře našeptat sám Ben Stiller, plus mínus očekávané tržby Babylon A.D. nejlépe odhadnul Dark Knight a jeho (tentokrát nikoliv uživatele ale film) pro změnu trefili na stejných „skoro 99“ Luc44 a fingolfincz. Domácímu mazlíčkovi nejvíc důvěřoval uderenec (stoprocentní tip) a v žebříčku ho měla většina účastníků (56 duší). To se ovšem nedá říct o dramatu Traitor, kterému dával šance už pár dní před premiérou liuk (ovšem jen hypoteticky, sám ho nenatipoval :). Do svého Topu si ho nakonec naklikalo dvanáct uživatelů, z toho osm z něj dokázalo vytřískat pár procent. Killerzeli dokonce skoro osmadevadesát. Pěkné...

V sezónním Top Tenu se na poslední chvíli hodně taktizovalo. Liuk jen relativně těsně uhájil prvenství před dadzou a Cival klesnul na bramborovou pozici kvůli cabalovi. Důvod? Kdo nehlasoval, razantně si polepšil, protože většina favoritů měla průměry kolem 40 procent. Je sice doba dovolených, ale od týpka s ikonkou Jasona Stathama bych očekával trochu odvahy. Touhle fintou spadnul ze čtvrté na pátou příčku i slušně rozjetý Mariano, který končil sezónou s ostudným výsledkem 22 procent. V druhé půlce desítky to bylo snad ještě zajímavější. Šesté místo průměrným výsledkem uhájil The Joker, ale sedmý qualkalim a osmý se mu přiblížili na rozdíl desetinek. Což je věc, kterou bych ještě před měsícem považoval za nemožnou. Ale právě o tom Tipovačka byla... o překvapeních, zvratech a pro někoho i příjemných pointách. Třeba Charlotte se po nedávném výpadku stihla vrátit do Top Tenu, když v posledním kole vystoupala o tři pozice na deváté místo a Silence zúročil velmi slušné výsledky z poslední doby, kdy se musel trpělivě vracet na původní hodnoty po průšvihu v desátém kole, kdy spadnul na 31. příčku. A nakonec ten Top Ten udržel. Gratulujeme. Pilulku neúspěchu na poslední chvíli ovšem musel spolknout např. P1tr – z nadějné sedmé pozice sešupem až na dvanáctku.

1. liuk 77,656%
2. dadza 77,048%
3. cabal 75,469%
4. Cival 74,877%
5. Mariano 73,172%
6. The Joker 73,087%
7. qualkalim 72,859%
8. imf 72,795%
9. Charlotte 72,040%
10. Silence 71,871%

Rocky by všem řekl, že když dostanou ránu, mají se oklepat a vstát. A kdo vyhraje, měl by se radovat, dokud na jeho úspěchy nepadne prach nebo neusne na vavřínech. Takže se radujte ze žhavé současnosti, protože v pondělí už bude nejdůležitějším hráčem ten, kdo vyhraje aktuální kolo. Z těch co nevynechávají má aktuálně nejvyšší formu liuk, následován Marianem, Silencem, qualkalimem nebo siddou. Zkuste si vsadit, kdo vyhraje další sezónu, ale než to uděláte, raději se mrkněte, jak vypadal žebříček celkového pořadí po takových šesti kolech letního šílenství. A pak možná zjistíte, že nikdo nemá nic jisté. A tak to má být. Od mikrofonu se loučí imf a běží natipovat první podzimní rundu. Uvidíme se v cíli, dámy a pánové.

TIPOVAČKA
CELKOVĚ VÝSLEDKY

Děkuji kolegovi a přidávám pár informací: Základní schéma sezónní tipovačky se nemění, a to včetně postihů za vynechaná kola. Absentovat může každý, tudíž nemá cenu redukovat pořadí jen na ty, co odtipují všechna kola. Vynechávání kol se však stává mocnou taktickou zbraní, která může rozhodnout o osudu celé sezóny - anebo s ní můžete celou sezónu prokoučovat. Proto se nebojte hrát se vším všudy. Pro příští sezónu zůstává jinak vše při starém, pouze se lehce změní systém postihů za netipnuté filmy, které budou odstupňovány podle toho, kde v žebříčku se konkrétní film nachází (když nemám v TOP 5 film z 1. pozice - minus 40% - jsem logicky větší loser než když tam nemám film z 5. pozice - minus 20%). Na druhou stranu, jsou to jen kejkle s čísly, které obyčejného tipéra nemusí zajímat: vždycky totiž bude chtít trefit kompletní top pětku.

Do tipérského kalendáře ale přeci jen něco přibývá, a to již avizované hry o nejlepšího tipéra v delším časovém horizontu. Vždy na začátku měsíce vás speciální hot stuff upozorní, že můžete odhadnout tržby pěti nejzajímavějších titulů z daného měsíce (nadefinovány budou napevno redakcí, mj. kvůli tomu, aby se tipovalo jiným systémem než v klasické tipovačce). Cílem je určit kolik milionů budou mít tyto filmy na kontě v poslední den daného měsíce (počítají se jen severoamerické tržby). Např. na začátku listopadu tak budete mít za úkol určit kolik milionů stihne mezi 14. a 30. listopadem v amerických kinech nastřádat Quantum of Solace. Tímhle způsobem najdeme nejlepšího tipéra-vytrvalce. Prozatím bude tahle soutěž oddělená od regulérní sezóny v tipovačce, bude čítat čtyři kola (září - prosinec) a na konci roku se rozhodneme zda jí zapojit do sezón, nebo z ní udělat zvláštní celoroční klání o dvanácti závodech.

Teď na vás každopádně čeká formulář pro tipování následujícího víkendu (bude klasicky přístupná mezi úterým a čtvrtkem/ pondělí až středou), od pátku do pondělí se pak budou hádat dlouhodobé tipy pro měsíc září.

Možná z toho máte hlavu v pejru, ale nebojte se. Tipování je pořád hlavně zábava, která může zúročit vaši orientaci ve světě filmu, přidat vám na adrenalinu i ukojit vaši egomanii tím, že se vaše jméno zjeví v článku na MZ. Až navíc dojde ke slavnostnímu předání ceny pro našeho triumfátora liuka (cena je momentálně ve výrobě, ceremoniál se připravuje :-), pochopíte, že vítězství v tipovačce se svým věhlasem může směle rovnat vítězství na olympijských hrách... třeba v taekwondu.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (26)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace