Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Robocop... čtyři?


ikona
imf
darren aronofskyrobocop
 

Že by v MGM měli rozum? Po zprávách o remaku Robocopa a jeho financování prostřednictvím veřejných fondů (dejte dolar na plecháče), jsme pomalu přestávali doufat, ale vypadá to, že po úspěchu Iron Mana studio sice volí agresivní, leč poměrně dobře promyšlenou taktiku. Nový film totiž nebude remakem a možná ani reimaginací. Otevřeně se teď hovoří nikoliv o novém ale o dalším Robocopovi. Na třetí díl bychom všichni rádi zapomněli, někteří možná i na trochu béčkovou dvojku, ale kdyby se nový tým rozhodnul navázat na jedničku, ve které Detroit získal nového superpolicajta, vůbec bychom se nezlobili. Pokračovat ve Verhoevenově odkazu je totiž mnohem rozumnější, než se ho snažit překonat.

S tím souvisí i jméno režiséra. Dlouho se šuškalo o Darrenu Aronofskym a jak se říká, na každém šprochu, pravdy trochu. Nevěřil jsem tomu už z toho důvodu, že režisér Fontány a Rekviemu za sen mi na remake akčního sci-fi příliš neseděl. Pokud to ale má být jinam stočený sequel, nechám si to nejdřív naservírovat, než začnu nadávat na kuchaře. Navíc roztočeným Fighterem Aronofsky dokazuje, že jeho akční geny se derou na povrch. Všeumělové jsou v Hollywoodu nedostatkové zboží, tak ho to nechme alespoň zkusit.

Proč to nadšení? Možná proto, že současný Hollywood přetéká nejen remaky (případně jejich sequely, viz chystaný Hairspray 2), ale především "originy". U nových comicsových hrdinů je to celkem logické, hrdinu musíte nějak uvést na stříbrné plátno, ale všechny ty restartované představovačky (King Kong, Batman, Bond, Hulk, přičemž se chystá Vřískot, Pátek 13., Freddy nebo Terminátor) už přesahují únosnou mez. Proč vždycky začínat s novým plátnem, když lze prostě a jednoduše vyrobit další díl? V poslední době měl k tomu odvahu jen Bryan Singer a i když jeho Superman teď horko těžko bojuje o další šanci, klobouk dolů před snahou napsat po Donnerových filmech další kapitolu. Povede se to i Aronofskému? Chtěl bych tomu věřit, ale prvního Robocopa jsem viděl ve čtrnácti letech a mohl bych ho citovat slovo od slova... bez osmdesátkové poetiky, v dnešním politicky korektním a "čisťounkém" světě to nebude mít robopolda lehké. A jeho případný duchovní otec dvojnásob.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace