Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

John Woo a jeho (Ex)kalibr


ikona
imf
john woo
 

Že by Johna přestaly bavit čínské historické spektákly a rozhodl se vrátit do Hollywoodu? Vypadá to tak. K Výplatě sice máme jisté výhrady, ale jako adaptace P.K. Dicka to není špatné a dokonce to předvádí Bena Afflecka ve snesitelné akční poloze. Jen houšť. Potíž je v tom, že John je poslední dobou všude a nikde. Jako producent razítkuje tucty projektů, ale jako režisér se pořád vymlouvá na to, že nestíhá a že hledá "tu správnou strunu". Teď by na ní mohl zabrnkat projekt Caliber, který spojuje příjemné s užitečným. Zápletku s artušovskou legendou, bezuzdným střílením a magickými super-ostro-střelci, kteří umí... no v podstatě ohýbat dráhu kulek. Nepřipomíná vám to něco? 

 Ne. vážně se nemusíme bát, že by byl Kalibr narychlo upečeným klonem Wanted. Od něj ho odlišuje prostředí Divokého Západu, naroubované na legendu o králi Artušovi. Hlavní hrdina Arthur a jeho parta pistolníků od kulatého barového stolu se snaží udržovat pořádek v okolí. Dostal k tomu potetovanou pistoli od indiánů a tahle kráska umí zázraky. Nejsou v ní žádné kulky a desperát z ní nevystřelí. Pokud ji však v ruce drží muž prosazující zákon, létají z ní blesky, které nikdy neminou cíl. A nemusíte jí nabíjet po šesti ranách do klobouku, což se Wooovi zatraceně hodí, protože jeho hrdinové si nikdy nenajdou čas na tak malichernou věc jako výměnu zásobníků.

Projekt byl s velkým haló představen na comicsovém conu v San Diegu a zajímavé je především složení produkčních partnerů, stojících za snímkem. Nechybí tu autor předlohy Radical Comics, Wooova americká produkční společnot Lion Rock a... Infinitum Nihil. Kdo se vyzná, ten ví, že za tou stojí Johnny Depp. Že by si chtěl zastřílet a hodit pár rybiček ve zpomaleném stylu? Zní to lákavě. 

Všichni by si ale měli uvědomit, že dokud John nepodepíše smlouvu, není ještě nic upečeno. Už snad tisíc let pokukuje po The Divide, dalším westernu, tentokrát z dob, kdy se na Západě stavěla železnice a lopaty brali do rukou jak Američani, tak větrem a zlatou horečkou přivátí Asiaté. Mluví se o něm i v souvislosti s remakem francouzské mafiánské klasiky Sicilský klan a... a pak ještě existuje těch několik filmů, ve kterých má prsty jako producent. Teď to ale definitivně vypadá, že se jeho rozvrh čistí od plev. Tak doufejme, že Caliber bude pořádné (hrubo)zrno. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace