Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Star Trek: All-in-One


ikona
imf
patrick stewartscott bakulastar trekwilliam shatner
 

Star Trek se dost potupným způsobem vytratil z tváře kinematografie, když producenti po desátém celovečeráku řekli, že už nikdy více a nakonec stopnuli i poslední ST seriál Enterprise. Jenže nikdy neříkej nikdy a tak se po krátké pauze znovu začaly objevovat nejrůznější zprávy o vzkříšení tohoto sci-fi fenoménu. Kdo by ostatně dokázal žít bez Klingonů, příručních fejzrů a pastelových uniforem.

Už nějaký ten pátek obíhá internet zpráva o prequelu, Star Treku, který by nás měl přenést nedaleko do budoucnosti, kdy se teprve odhalovalo tajemství naší sluneční soustavy a všichni byli tak nějak zelenáči. Tenhle koncept se snažil prosazovat už Enterprise s kapitánem Jonathanem Archerem (Scott Bakula), ale nový Trek film by šel ještě o chlup před něj (popř. někam hodně blízko, kdyby chtěli producenti využít tuhle seriálovou posádku v hlavní roli). Nové info však zavádí spekulace úplně jinam. Zní to sice spíš jako grandiózní tečka, než nějaká renesance, ale v Hollywoodu už se staly i divnější věci. V novém Trek filmu by se totiž měli sejít hned tři kapitáni Enterprise.

Jistě si vzpomenete na Star Trek: Generations, kde se díky několika scenáristickým kličkám setkali kapitáni Kirk a Picard. Bylo to docela dojemné a na podobnou strunu by možná Paramount rád zahrál i tentokrát. Jedna epizoda seriálu Enterprise měla dokonce obsahovat cameo Williama Shatnera, ale ten odmítl, protože by prý raději zas točil celovečerní Star Trek (za víc peněz samozřejmě). Teď se mu možná sen vyplní, protože idea zrcadlového vesmíru, se kterou si ona epizoda pohrávala, by umožnila kapitánům Kirkovi, Archerovi a Picardovi, aby táhli za jeden provaz.

Zní to dost ujetě, jako když se tonoucí stébla chytá, ale trekkies už určitě oprašují všechny dostupné epizody, aby se na tuhle svatou trojici náležitě připravili. Je však vůbec možné dostat v dnešní době závratných honorářů a úlisných taktik hollywoodských agentů do filmu všechny tři herce? Paramountu by se to nemuselo vyplatit a tak vypadá tenhle velkorysý scénář přeci jen trochu podezřele. Raději ještě vyčkejme, ostatně nový Star Trek se hned tak točit nezačne.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace