Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Surfující poldové jsou zpátky


ikona
imf
sequel
 

Jen asi s dvacetiletým zpožděním. Bod zlomu patří mezi kulťáky, které na přelomu osmdesátých a devadesátých let dláždily akční žánr. Keanu Reeves jako polda vydávající se za surfaře, Patrick Swayze jako surfař vydávající se za zloděje. Oba si užívají poctivý adrenalin, ale zároveň začínají tušit, že je v závěru čeká ruská ruleta. Kdo viděl Jednotku příliš rychlého nasazení, ten tuší, kdo si pamatuje Swayzeho blonďatou kštici, ten rovnou ví. Nechce se věřit, že od natočení prvního filmu uplynulo skoro dvacet let. Přesně tolik času uběhne v životech hlavních hrdinů. Otevřená vrátka si zaslouží zabouchnout, ale není na akční tajtrlíkování v podobném stylu přece jen už trochu pozdě, zvlášť když je minimální šance, že se Swayze nebo Reeves postaví před kameru?


Scenárista obou filmů, W. Peter Iliff, si to nemyslí. Jeho sequel se odehrává v Jižní Asii a vypadá to, že speciální agent Johnny Utah tu konečně Bodhiho vypátral. Jak to celé sehrát bez ústředních aktérů? Jan De Bont (Nebezpečná rychlost) se s tím bude muset vypořádat, ale přeobsazení Reevese už se mu jednou vymstilo (Nebezpečná rychlost 2), takže skepse je určitě na místě. Možná bude lepší nasadit juniory, syny nebo synovce hlavních postav, to však celý nápad posune do oblasti ukázkové hollywoodské dojnice. Teď aby se všechny filmy s otevřeným koncem bály podobných osudů. Ale na Skálu mi nesáhnete... vůbec nechci vědět, kam John Mason zmizel a kdo zavraždil Kennedyho. To ať si Jerry strčí za klobouk.

Pokračování však vládnou světu i v oblasti dokumentů - Michael Moore už pilně připravuje druhý Fahrenheit 9/11. Zápletka se přísně tají, ale důvody jsou zřejmé - Moore natočil tři z pěti nejvýdělečnějších dokumentů všech dob. I kdyby měl hledat konspiraci v hejnu vltavských labutí, bude zahřívat kamery... díky své pověsti do kin nažene dostatek lidí, aby bylo o čem točit i příště. Co bude podle vás námětem druhého Fahrenheita? Střílejte od boku, třeba se Michael nechá inspirovat. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace