Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Lincoln už je na cestě...


ikona
imf
denzel washingtonliam neesonsteven spielbergtom cruise
 

A pamětníci mezi vámi vědí, že už bylo na čase. Steven Spielberg si s myšlenkou životopisu jednoho z nejslavnějších amerických prezidentů pohrával drahných pár let. A Liam Neeson, hlavní kandidát na roli šestnáctého šéfa Spojených států, trpělivě čekal, až na něj dojde řada. Na podzim letošního roku začne Spielberg natáčet již dříve oznámeného Tintina a pak se v lednu či únoru vrhne právě na Lincolna. Oba filmy ovšem půjdou do kin v podobných termínech - na podzim roku 2009 - protože Tintin si vyžádá velmi náročnou postprodukci. Je vyráběný stále populárnější technikou performance capture (patentováno Zemeckisem), která Spielberga mj. ochrání před stále hrozící hereckou stávkou. Díky invazi letních hitů jsme toto téma poněkud opomíjeli, ale pořád hrozí, že 30. června holt Tom Cruise nebo Bruce Willis nepřijdou do práce. Po stávce scenáristů by to mohl být další podpásový úder, ale na vyjednávání mají ještě obě strany (producenti vs. herci) dost času.

Co se týče Lincolna, ve Spielbergově filmu se bude řešit především jeho politická kariéra. I ten koho netrefila učebnice dějepisu nejspíš bude vědět o Lincolnově Dekretu o zrušení otroctví a také neslavném konci jeho prezidentování. Lincoln se stal prvním zavražděným americkým prezidentem a to jen upevnilo jeho pozici v americké historii. Dnes je to symbol jednoty a dost možná nejslavnější prezident vůbec.


O likvidaci prezidentů půjde i v jiném hvězdném projektu. Philip Noyce (Vysoká hra patriotů) začal nenápadně pracovat na politickém thrilleru The 28th Amendment. Zápletka z pera scenáristů Bayových Transformerů zní sice trochu cheesy, ale obsazení všechny pochybnosti vyvažuje. Denzel Washington se jako novopečený prezident dozví o existenci supertajné organizace, která svými dlouhými prsty řídí veškeré dění. Kdo se jí připlete do cesty, toho nemilosrdně rozdrtí. A teď to vypadá, že Denzel je první na seznamu. Pravděpodobně ho brzy potká "nehoda", a proto musí vyhledat pomoc svého dlouholetého kamaráda (Tom Cruise!), který pravděpodobně všechno rozstřílí na cucky. Zní to trochu jako zapomenutá premisa od Toma Clancyho, a úvahy nad likvidací Washingtona jako prezidenta, v době kdy Barack Obama upaluje do Bílého domu, vyznívají dost divoce (nikoliv však novátorsky, atentáty podobného druhu jsme měli např. i v seriálové Čtyřiadvacítce), ale to obsazení a velkorysá náruč Warner Bros. v pozadí, to zní hodně lákavě. Teď ještě aby se všichni dohodli a ten výsledný šek neměl hodnotu hrubého domácího produktu Číny.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace