Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Běžící pás od Marvelu?


ikona
imf
marvel
 

Ještě pořád čekáme na tržby Iron Mana, které definitivně rozhodnou o tom, zda se v Marvelu rozjedou psací stroje naplno. Půlnoční projekce byly vyprodány a sály podle všeho momentálně praskají ve švech. My jsme se na závěr našeho Iron Man speciálu rozhodli podívat trochu do budoucnosti. Nikoliv na chystané comicsy obecně, ale na hrdiny zmíněného vydavatelství, které mají ke stříbrnému plátnu nejblíž. Marvel hodlá natáčet až dva filmy ročně, ale na další dvojici budeme muset čekat až do roku 2010 (letos se netočí kvůli hrozící stávce herců, ale Wolverine v koprodukci s 20th Century Fox bude za rok stejně jako Iron Man startovat květnovou nadílku) - dost možná se jí stanou druhý Iron Man a Thor, ale na podobné úvahy je vážně ještě brzy. Pojďme se podívat, kdo stojí na startovní pásce.

Iron Man

Požitkářský milionář v plechovém hi-tech obleku bojuje za osud své společnosti a občas i celého světa. Spolupracuje s bezpečnostní agenturou SHIELD a je členem Avengers. Rád poletuje, flirtuje a vydělává spoustu peněz.

Statut: První díl (doufejme) úspěšně odstartoval a pokud tržby překonají očekávání, je Marvel odhodlán kout železo dokud je žhavé. Dvojka by se mohla objevit co nevidět.

Kdo je "in": Jon Favreau (režisér), Robert Downey Jr., Terrence Howard, Gwyneth Paltrow

Termín: Léto 2010 (?)

Hulk

Komplikovaná duše Bruce Bannera ozářená radioaktivitou bloudí filmovým světem už podruhé. Když se naštve, promění se v zelenou příšeru s takřka neomezenou silou. Snaží se být slušňák, ale moc mu to nejde.

Statut: Těsně před premiérou, marketingová kampaň moc nevyšla, ale Hulk má za sebou řadu oddaných fandů. Na rozjetí delší série to ovšem nevypadá.

Kdo je "in": Louis Leterrier (režisér), Edward Norton, Liv Tyler

Termín: Léto 2008

Punisher

Frank Castle býval policajtem, dokud mu zlí kluci nevyvraždili rodinu a nezkusili sejmout i jeho. Skoro se jim to povedlo. Místo pohřbu zařídili zrod jedné ze slavných comicsových legend. Bicepsy nabité k prasknutí, nekonečné zásobníky a bezedná zloba. Jděte mu z cesty.

Statut: Po nemastné-neslané adaptaci s Thomasem Janem to Lexi Alexander vzala od podlahy. Pořád ještě čekáme na trailer, ale vypadá to nadějně a mělo by se to držet předlohy.

Kdo je "in": Ray Stevenson, Dominic West

Termín: Zima 2008

Wolverine

Ostrobřitý drsňák z X-Men vesmíru konečně dostal sólovku a Marvel doufá, že s Jackmanem na palubě a dějem točícím se kolem Weapon X zboří všechny rekordy. Fanboyové jsou u vytržení a obsazení vypadá velmi slibně. Snad se z toho Gavinu Hoodovi nerozklepou kolena.

Statut: Natáčení je v plném proudu a film má jedno z nejsilnějších obsazení (herci/postavy), co se comicsů týče. Tolik čestných mihnutí jsme pravděpodobně ještě neviděli.

Kdo je "in": Hugh Jackman, Ryan Reynolds, Liev Schreiber, Gavin Hood (režisér)

Termín: Léto 2009

Magneto

Největší nemesis X-Menů a kamarád Charlese Xaviera, co si rád hraje s kovovými věcičkami a ohýbá je do nepřirozených tvarů. U jeho zrodu by ovšem pravděpodobně chyběl Ian McKellen a proto se Marvel do výroby zatím příliš nechce. Magnetismus mezi lidmi příliš neletí.

Statut: Bez nadějného mladého herce to půjde těžko a přidělený režisér (David S. Goyer) zatím comicsům spíše škodil (Blade III), bez ohledu na to, že má zcela jistě načteno. Magneto je momentálně u ledu a termín je spíše hypotetický.

Kdo je "in": David S. Goyer

Termín: 2009

Thor

Syn mocného boha Odina, Thor, se maskuje za průměrného amerického vědce, ale nenechte se mýlit, když se rozmáchne magickým kladivem jménem Mjolnir nebo sází blesky, málokdo jeho síle odolá. Přítomnost božstev a magických artefaktů obecně však Marvelu přidělává vrásky. Thor bude pravděpodobně spoléhat na fantasy nádech. Thor je člen Avengers.

Statut: Matthew Vaughn (Hvězdný prach) louská comicsy a připravuje se na natáčení, zatímco Marvel vyčkává, jestli herci budou stávkovat či nikoliv. S wrestlerem v hlavní roli mají ale pojištěnou i bouřící se SGA. :)

Kdo je "in": Kevin McKidd (možná), Matthew Vaughn (režisér)

Termín: 2010

Ant-Man

Henry Pym přišel na to, jak se pomocí zázračných částic zvětšovat nebo zmenšovat a spřátelil se s mravenci, které může díky speciální helmě ovládat. Zřejmě nejšílenější nápad na adaptaci, ale Marvel chce akční komedii, takže by to mohlo vyjít. Ant-Man je členem Avengers.

Statut: Edgar Wright (Jednotka příliš rychlého nasazení) dodal Marvelu druhou verzi scénáře a všichni jsou velmi spokojeni, takže film je pravděpodobně blízko definitivnímu schválení. Moc se těším na jeho propagaci. Hlavně přestaňte šlapat po mravencích.

Kdo je "in": Edgar Wright (režisér)

Termín: 2010/2011

Kapitán Amerika

Nadčlověk s megaodolným štítem a do extrému vyhnanými schopnostmi atleta/akrobata/cirkusáka likviduje během druhé světové nacisty. Nepotřebuje kulomet, má to nejlepší frisbee, co bylo tenkrát k sehnání. A křidélka na helmě. Člen Avengers.

Statut: Nejen kvůli těm křidélkům se Marvel bojí, že v Evropě, která má averzi k hrdinům oblečeným do "hvězdiček a pruhů", jen tak neprorazí. Proto se momentálně vymýšlí, jak na to jít od lesa.

Kdo je "in": ?

Termín:
?

Nick Fury

Superšpión, který ovládá snad všechny známé zbraně a bojové techniky. Excelentní stratég. Díky speciální substanci nestárne. Zakladatel a šéf bezpečnostní agentury S.H.I.E.L.D. V Ultimate verzi je jeho vzhled inspirován Samuelem L. Jacksonem.

Statut: Neoficiálně se o něm šušká. Nick Fury se objeví v Iron Manovi, především jako můstek k případnému Avengers filmu, ale už kvůli SHIELDu by si určitě zasloužil vlastní film, který by byl pravděpodobně hodně... vojenský.

Kdo je "in": Samuel L. Jackson (i kdyby ho měl Marvel ulovit na miliardový honorář)

Termín: ?

Black Panther

První afroamerický superhrdina moderní doby (Blade přišel až po něm). V okolí jeho africké vesnice kdysi dávno spadnul meteor, na který má zálusk řada superpadouchů. Disponuje až zvířecími instinkty a smysly, je velmi inteligentní a má výzbroj ze speciálního materiálu, který pochází právě z onoho meteoru.

Statut: V devadesátých letech měl o postavu velký zájem Wesley Snipes, ale nakonec se spokojil s Bladem. Teď se však znovu vyrojily spekulace o tom, že by se měl Black Panther vrátit. Má velký prostor v animáku Ultimate Avengers 2 a John Singleton (Shaft) v roce 2007 přiznal, že ho Marvel oslovil s nabídkou režie. Black Panther je někde tam venku a čeká na nás.

Kdo je "in": ?

Termín:
?

Luke Cage

Superhrdinský žoldák, který ve vězení podstoupil experimentální proceduru. Má teď kůži z oceli, svaly pevné jako skála a jeho regenerace je neobvykle vysoká. Klidně vám nafackuje náklaďákem a pak prohodí tucet siláckých hlášek. Jako bývalý mukl se vyzná v pouličním boji a podrazáckých taktikách.

Statut: Když to Marvelu nevyšlo u Black Panthera, přemluvil Singletona k režii Lukea Cage. Další afroamerický superhrdina si ale bude muset na svůj debut počkat. A Tyrese Gibson musí naběhnout do posilovny.

Kdo je "in": John Singleton (režie), Tyrese Gibson

Termín: ?

Venom

Spider-Manovy trable s vesmírným symbiontem jsme všichni viděli ve třetí kapitole Raimiho série. Mnozí fandové nebyli spokojeni s tím, kolik prostoru Venom dostal, a prakticky hned se začalo mluvit o celovečeráku. Bohatá comicsová historie černočerného suprmaníka k tomu přímo svádí.

Statut: Zatím nic oficiálního, ale Topher Grace se nezúčastní. Zbytky Venoma ze třetího Spideyho se přisají na někoho jiného a v průběhu filmu bychom měli potkat i pokročilejší zlobidlo jménem Carnage.

Kdo je "in": ?

Termín:
?

Silver Surfer

Spinoff Fantastické čtyřky byl jeden čas hojně diskutovaným projektem a šeptalo se dokonce o režírujícím Alexu Proyasovi (Já, robot). Navíc by to byl snímek s plně digitálním hlavním hrdinou (byť byl Surfer kdysi dávno humanoidem). Předloha nabízí dost zajímavých zápletek, ale je tak trochu mimo náš svět a to možná drží Marvel na uzdě.

Statut: Momentálně u ledu

Kdo je "in": ?

Termín: ?

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace