Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Iron Man vs. Niko Belič


ikona
imf
iron man
 

Dneska je ten den. Americká Boxoffice se poprvé zhluboka nadechne a Iron Man vyrazí do kin v celkovém počtu 4105 kopií (devátý největší opening všech dob). V Paramountu už mluví o druhém díle v květnu 2010, Downey i Favreau vyjádřili, že jsou ochotni ke šroubovákům zasednout v podstatě ihned (s rozpočtem 190-200 milionů si určitě každý z nich přišel na své), ostatně Favreau prý od začátku plánoval volně navazující trilogii, ve které se najde místo i pro Mandarina, největšího Iron Manova nepřítele. Všechno tedy vypadá růžově.

Marvel obětoval Iron Manovi hodně, proto jsou jeho zástupci v rozhovorech optimističtí. Sami ale vědí, že jdou proti velkému rivalovi, který brousí venku za branami kin. V úterý se začalo prodávat další pokračování videoherní legendy jménem Grand Theft Auto (s číslovkou IV, ve skutečnosti se ale počet epizod blíží spíš desítce). Očekává se, že za první týden se tržby vyšplhají na 400 milionů dolarů, což by z GTA IV udělalo nejrychleji se prodávající produkt v oblasti zábavy (rekord zatím drželi třetí Piráti z Karibiku). GTA je z her u kterých strávíte pár desítek hodin a nemůžete se odtrhnout. V recenzích "čtyřka" inkasuje samá absolutní hodnocení a jedná se o nejočekávanější titul roku. Měl by se Tony Stark bát hlavního hrdiny, přistěhovalce Nika Beliče, v jehož kůži hráč zkouší štěstí ve virtuální Americe?

Těžko říct. Podobná situace tu není poprvé, když šlo Halo 3 (jedna z nejúspěšnějších XBox 360 her) proti Stillerově komedii Těsně vedle, producenti si poplakali, jak jim Master Chief ukradl veškeré mladé publikum. V konkrétním případě šlo ale mnohem pravděpodobně o úděsné recenze a vyšeptaný komerční potenciál bratrů Farrellyových. Přesto nelze přehlížet cílovky obou titulů, které se překrývají téměř na milimetr. Producenti Paramountu tvrdí, že nevidí důvod, proč by si mládež nevyšetřila dvě hodinky na Iron Mana, producenti z Rockstar (autoři GTA IV) tvrdí, že o filmu Iron Man slyší poprvé. :) Faktem je, že GTA IV zřejmě vyhraje minimálně na body, protože těch 400 milionů dolarů za první týden není nereálných. Hra přitom stála "jen" 100 milionů (což z ní pořád ještě dělá jeden z nejdražších projektů svého druhu).

A co si myslíte vy? Jistě jste si všimli, že jsme zavedli uživatelské tipování boxoffice výsledků. I vy si můžete odhadnout víkendové tržby Iron Mana a pak zazářit před ostatními, pokud se náhodou trefíte. Po víkendu rozhodně bude o čem povídat. A u Marvelu se bude střílet. Buď šampaňské a nebo něco jiného. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace