Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Norton se naštval...


ikona
imf
edward nortonhulkmarvel
 

Jednou si přestříháte film navzdory přání režiséra a hned z vás dělají gangstera. A to nepotěší. Když se před měsícem dostala na světlo boží roztržka mezi Edwardem Nortonem a Marvelem ohledně finálního sestřihu comicsového Hulka, rozhodl se Norton přirazit všem novinářům dveře před nosem. Začalo se tedy živě spekulovat, což byla věc, která rozhodně Hulkově propagaci (už takhle notně podtaktované) v ničem nepomohla. Marvel se svým půlmiliardovým fondem hodně riskuje a od začátku to vypadalo, že Hulk trpí ve stínu Iron Mana (nikoliv však rozpočtově, stál zdravých 150 milionů dolarů). Po vlažných reakcích na vlažný trailer zkrátka byla zveřejněná hádka to poslední, co by si studio přálo.

Nedá se však říct, že by v tom bylo nevinně. Leterrier sice zmínil, že se Nortona předem bál, částečně kvůli historkám z jeho minulosti, částečně proto, že byl jen bezvýznamným Francouzem v americkém soukolí. Během natáčení však podle vlastní slov neměl s Nortonem vůbec žádný problém, ať už jako s hercem, scenáristou nebo producentem. Jiskřit to začalo až na koberečku u Marvelů. Tam si někdo vzpomněl, že tenhle film měl být "more Hulk smash". Více akce od režiséra Kurýra, méně filozofování, které komerčně pohřbilo první film. Nevím, kde k tomu zpoždění došlo, protože když obsadíte do filmu Nortona a Rotha a necháte Leterriera uhnout od mělkého Kurýra k hlubšímu Unleashed (Utržený ze řetězu), můžete rychle splakat nad výdělkem.

Jenže Marvelové neuronili ani slzu, místo toho vzali nůžky a 135 minut dlouhý sestřih od Leterriera a Nortona zkrátili na něco pod dvě hodiny. Chtěli svižnější verzi, blížící se čistokrevnému akčňáku, zatímco Norton a "jeho režisér" sázeli na dramatický oblouk a budování charakterů. A tak se zvyšoval hlas, práskalo se o stůl scénářem i smlouvami a někdo někde to zaslechnul a vynesl ven.

Po měsící mlčení nakonec Norton vydal krátké prohlášení, schválené všemi stranami, ve kterém lituje toho, že se tak standardní "diskuze nad finální podobou snímku" dostala na veřejnost, protože je to přeci zcela soukromá věc. Sám přiznává, že chce, aby si na sebe snímek vydělal a chápe, že marvelácká verze má větší komerční potenciál. Přesto je cítit, že neskláněl hlavu snadno. V tom se Marvel trochu přepočítal - zlomit v pase začínajícího Francouze, vycvičeného poklonkováním Lucu Bessonovi, je určitě snažší než v případě herce, který už má pár zkušenosti i za kamerou (Rabín, kněz a krásná blondýna). Ještě to bude hodně zajímavé - Iron Man dokázal díky bezchybné kampani vyhnat svůj potenciál na maximum (s dvousetmilionovým rozpočtem je to skoro povinnost), a papírově slavnější Hulk se do kin přišourá se stínem na zeleném bicepsu. Po již zmíněné ukázce by ze mě nadšení nevymlátilo ani cameo Jasona Stathama, ale fandím Marvelákům... tak snad Hulk nepotopí dobré úmysly a svého červenožlutého kámoše. A Norton si vydupe alespoň alternativní střih na DVD.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace