Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Temná strana znovu zasahuje


ikona
imf
far cryherní adaptacepostaluwe boll
 

Ano, řeč bude o Uwe Bollovi. Můžete namítnout, že jistým postavám filmového průmyslu se věnujeme až nezdravě často, ale Uwe je zkrátka fantóm, jehož posláním na tomto světě je pročistit německou ekonomiku a poslat pokud možno co nejvíc filmových kritiků na ARO.

Pomocí svých temných čar už nalákal do svých filmů řadu slušných jmen (můj kolega to komentuje vcelku věrohodně: "Já nevím, jim posílá náký homokurvy a pak to natáčí a vydírá je, jinak nevím.") a teď je na řadě Dwayne "The Rock" Johnson. Ten by si měl zahrát hlavní roli v adaptaci počítačové hry Far Cry (recenze), kterou má Uwe momentálně v hledáčku. Hned co dotočí adaptaci Dungeon Siege, vrhne se na filmové zpracování úspěšné 3D střílečky, která v mnohém předběhla konkurenci (Doom III, Half-Life 2 vyšly až po ní), především nastavila technologickou laťku o pár sáhů výš než dosavadní žánrovky a zapracovala na inteligenci nepřátel. Odměnou jí byla velká přízeň hráčů a také zájem Uweho Bolla. Smutné na tom je, že Rock je ideálním kandidátem na hlavního hrdinu Jacka, slušného vazouna, který se svou přítelkyní kotví u exotického ostrova. Jeho bárka je však náhle vyhozena do povětří a přítelkyně zmizí neznámo kam. Jack zamíří na pevninu a zjistí, že se jedná o jakousi novodobou verzí ostrova Dr. Moreaua. Šílený doktor Krieger tu totiž vyrábí mutanty jako na běžícím pásu.

Děj hry byl pohříchu béčkový a není divu, že Uwe napsal scénář v rekordním čase (už je pár měsíců hotový). Rock se na hlavního hrdinu typově hodí (stejně jako každý jiný svalovec... v počítačových hrách jsou tihle maníci pořád ještě "in"), ale bylo by smutné, kdyby skončil v Uweho stáji. Snad nepodlehne lákání Temné strany síly. Uwe je ale optimista a má záložní plán - když odmítne Rock, zaskočí za něj Jason Statham (ten už je zřejmě plně v Uweho moci ;). A tímhle to samozřejmě nekončí. V jednom z rozhovorů se Uweho ptali na pár zajímavých věcí. Na otázku, jak sehnal herce do In the Name of King... (nebudu to psát celé, to si Uwe nezaslouží), odvětil, že se všem líbil scénář (hmm...), s klidem smetl ze stolu otázku o změně německé daňové soustavy, která se chystá na příští rok. Má prý zafinancované hned tři filmy napřed. Mělo by se jednat o In the Name of King, Far Cry a také Postal, další adaptaci počítačové hry, na kterou se prý Uwe těší snad nejvíc. Jedná se o mimořádně brutální hru, jejímž hlavním hrdinou je pošťák jménem Dude. Scénář se právě vyrábí.

Uwe má dokonce tu drzost, že kontaktoval Vina Diesela, jestli by mu nepřeprodal práva na Hitmana, když s ním 20th Century Fox tak otálí. Ten člověk se zkrátka nezdá. A v amerických kinech už za pár dní startuje BloodRayne. Jsem ateista, ale bůh nás chraň. ;)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace