Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Glen a Markéta v síti...


ikona
imf
glen hansardhollywood
 

Ptáte se v čí síti? No přeci warnerácké. Nejen že Warner Bros. schramstli New Line, jejich hudební vydavatelství (konkrétně odnož Warner/Chappell Music) uzavřelo smlouvu s Glenem Hansardem a Markétou Irglovou. Ode dneška tak spravuje nejen dosavadní katalog jejich hudby (včetně písniček, které Hansard napsal pro The Frames), ale především slavné album The Swell Season a kompletní soundtrack k Once. Plus samozřejmě všechny budoucí výtvory všech kolem Hansarda. Ten se momentálně s Markétou chystá na velké americké turné (od dubna do června), ale už si také brousí zuby na nové album The Frames, které díky této smlouvě osloví mnohem širší základnu posluchačů.

Populární dvojici tak nastávají zlaté časy. Kromě Oscara za nejlepší píseň roku získal samotný snímek Once i cenu za nejlepší neamerický snímek na Independent Spirit Awards. Nikdo nepochybuje o tom, že vzduchem létalo pár nul, které Glen s Markétou inkasovali za pár tahů propiskou. Můžete se teď ohánět tím, že indie umělci teď ztratí svou identitu a přestanou vystupovat v malých klubech a bůhví co ještě. Já osobně jim celou tu slávu přeju. Snad se Glen se svým ostře sekaným hlasem neztratí, snad ty písničky pořád budou mít stejně kvalitní texty. Je to koloběh a po The Frames přijdou další talentovaní fachmani. Je však otázkou, jestli se přitočí k podobně kvalitnímu filmu. Sám za sebe přiznám, že nebýt Once, pravděpodobně bych se o Hansardovi a spol. nikdy nedozvěděl. Ale povedlo se to a my jsme mohli být svědky hollywoodského snu bez asistence dlouhoprstých studiových bossů. Zkrátka pohádka. Važme si jí.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace