Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další Bourne bude


ikona
st39.6
bournebourne ultimatummatt damonpaul greengrass
 

Zatímco jiná studia si po scénáristické stávce lížou rány a sčítají ztráty, Universal nabírá na sebejistotě. A rozjíždí nové projekty jak o život. Jedno z dilemat, jestli se vracet ke starým známým, nebo vytvářet nové, neokoukané tváře, je zčásti vyřešeno: letos se krom Hellboye vrací Mumie a Hulk, dočkáme se i dalšího Rychle a Zběsile nebo návratu Sachy Baron Cohena, který půjde do boje s novou postavou Brunem. Bez debat největším tahákem Universalu je ale momentálně Jason Bourne, jehož trilogie vydělala v kinech skoro miliardu. Jenže Matt Damon ještě nedávno hlásal, že další díl nepřipadá v úvahu, skončit by se přeci mělo v tom nejlepším. Pokud by se měl agent beze jména vrátit, tak pod jiným režijním velením a s jiným hercem v hlavní roli. Alespoň takhle se Damon vyjadřoval k Bourneovi ještě v Cannes, od té doby už je ale všechno jinak. Hlavouni z Universalu totiž potvrdili čtvrtý díl a překvapivě přemluvili jak Greengrasse, tak Damona, aby se k postavě vrátili.

Jason Bourne se nikdy neřídil pravidly, takže není divu, že na knižní předlohu Roberta Ludluma z vysoka kašlal. Filmy si krom jmen jednotlivých dílů a hlavní postavy jedou po svém, bude proto zvlášť zajímavé sledovat, jakým směrem se bude ubírat to, z čeho by se mohla vyklubat další trilogie. Tu má v plánu i Eric Van Lustbader, který doteď napsal Bourne Legacy a Bourne Betrayal, volná pokračování Ludlumových knih z devadesátých let. Je vysoce pravděpodobné, že se filmy budou držet právě těchto názvů (musí se nechat, že jsou celkem cool;), příběh ale beztak pojede  jiným směrem - a popravdě řečeno, bylo by vůči Ludlumovi celkem nefér, kdyby se najednou Bourne řídil Lustbaderovými příběhy. Jaká dobrodružství Bournea čekají, se proto dá jen stěží odhadnout.

Bourne ale samozřejmě není jediným tahounem Universalu. I po neúspěšném Miami Vice se (konečně!) vrací Michael Mann s Public Enemies. Hodně se sází také na Clooneyho Leatherheads, abbácký muzikál Mamma Mia! a Howardovo Frost/Nixon. Po finančních škobrtnutích á la King Kong a hlavně Božský Evan, by se měli u Universalu opravdu snažit: Letošní výčet hitů a letmý výhled do budoucna ovšem potvrzují, že se jak studio, tak diváci, mají na co těšit.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace