Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Fincherova Černá díra


ikona
imf
comicsdavid fincher
 

Teenagerský thriller Black Hole měl původně režírovat Alexandre Aja pod hlavičkou MTV Films, ale nakonec dochází hned k několik změnám. MTV se zřejmě leklo nekompromisní (černobílé) comicsové předlohy Charlese Burnse nebo mnohem spíš nekompromisního scénáře Rogera Avaryho a Neila Gaimana (společně uklohnili třeba Beowulfa) a přehodilo horký brambor Paramountu. A Davidu Fincherovi, o němž se rozneslo, že umí retro atmosféru jako nikdo jiný. Black Hole se totiž odehrává v sedmdesátých letech, když už nebylo cool nosit kytičkovaná trička a hulit dva pytle trávy denně. Nespoutaný sex nicméně zůstal v žebříčku oblíbených aktivit. Velmi rychle se tak mezi mládeží začne šířit záhadná choroba, která se přenáší pohlavním stykem. Nikdo neví kde se vzala, jak se jí zbavit a jaké jsou dlouhodobé následky. Prostřednictvím knihy vidíme do hlav nakažených, zdravých i těch "někde mezi". Atmosféra strachu rychle houstne a na obzoru se objevuje první mrtvola. Jak se s tím vyrovnají ostatní postavy? Co je to za nemoc? Vydejte se napřesrok do Fincherova Seattlu a všechno se dozvíte.

Momentálně režisér dokončuje The Curious Case of Benjamin Button, velkolepý příběh o hrdinovi, který se narodí jako stařík a postupně mládne, zatímco jeho okolí běží po směru hodinových ručiček a poslušně stárne. To vede k mnoha bizarním a v předloze (krátká povídka) i značně humorným situacím. Doufejme, že si s tím Fincher poradil. Měl ostatně k ruce Brada Pitta, takže se snad není čeho bát. Button se v kinech objeví už v prosinci letošního roku.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace