Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Knight Rider se vrátil...


ikona
imf
knight rider
 

A radost z toho věru nemáme. NBC včera odvysílala osmdesátiminutový pilotní díl (píšeme o něm v novince, protože samotný seriál odstartuje až na podzim) a definitivně tak odkázala původního Knight Ridera do muzea. Nový seriál bohužel svou hrůzností téměř dosahuje úrovně Team Knight Rider a stejně jako on působí spíš dojmem celovečerní reklamy na automobilku Ford. Podivně oblečení a tupí záporáci jezdí obrovskými rychlostmi v SUV od stejnojmenné firmy, KITT nové generace vypadá jako průměrný Mustang (se schopnostmi, které se blíží spíš Zmiji než KITTovi) a všude kolem pobíhají synové a dcery postav z původního zpracování.

Nevím, kde bych měl začít, protože se nepovedlo úplně všechno. Mike Traceur (Tracer by asi znělo extra béčkově) je asi nejsnesitelnější postavou, ostatně jeho otcem je Michael Knight (Hasselhoff se objeví asi na pět minut, řekne pár hloupých replik a slíbí návrat), nicméně dcera KITTova designéra ho plně vyvažuje svou prkenností a dementními hláškami. I KITTovy verbální schopnosti pozbyly elegance a zápletka, ve které se pořád někdo něčemu diví a kde se hraje div ne o globální ohrožení, není jen dementní, je i trestuhodně odfláknutá. Stačí se podívat na záporáky (drsnej týpek, asijskej týpek, černej týpek a totální nerd), jejich demografii byste i v sedmdesátých letech považovali za špatný vtip. Potíž je v tom, že tehdy alespoň létala auta vzduchem, celkem jim to slušelo a nikdo se nebál vyhodit něco do vzduchu. Honičkové scény v novém Knight Riderovi vypadají jako z českých seriálů - jsou točené za pětinové rychlosti, je v nich spousta zbytečných záběrů na detail a zpomalovaček a vlastně se nikdy nikomu nic nestane. Čestnou výjimkou je srážka KITTa a SUV (Ford vs. Ford), která je ovšem svým výsledkem spíš k smíchu.

Každých deset minut (tj. kdykoliv, když se objevila stmívačka prozrazující slot na reklamu) jsem si chtěl užužlat oční nervy, protože tohle jsem přece neměl zapotřebí. Čekání na Hasselhoffa se nevyplatilo a sledování dalších přestřelek nebo zvratů mě naplňovalo zoufalstvím. Tohle má být moderní áčkový seriál? NBC se zřejmě nepoučila ani s Bionic Woman a definitivně se poroučí do horoucích pekel. Naprostým vrcholem bylo, když se po Hasselhoffově čestné vložce pilot najednou proměnil ve starého Knight Ridera a Mike Tracer už vyčkával v laboratoři, kde byl jeho kámoš-nerd (jak se tam dostal?), designer KITTa, jeho dcera, zkrátka všichni hodní chlapci a holky, přičemž už se řešilo na jakou misi za spasením lidstva se KITT, sloužící dobru, lásce a Spojeným Státům Americkým, vydá. Buď jsem nějak přeskočil hodinu děje nebo se na to frajeři za psacími stoly definitivně vybodli. Můj odpor nezměnilo ani to, že se KITT posléze vybelhal z letadla (nikoliv z kamionu, ale z letadla... jako v Team Knight Rider!) a dosedl na silnici těsně za Prahou (!!!). Všimněte si prosím Photoshopem přidělaných Hradčan v pozadí. :)

Jen tvůrci samotní vědí, čím nás chtějí mučit na podzim, ale něco tak unylého, urážlivého (dvojník pana designera? WTF?) a... přichcíplého jsem neviděl pěkných pár měsíců. Možná i let. Průůůůšvih. Jako by Terminátoří debakl nestačil.

A nemůžeme se tisíckrát vymlouvat na to, že je to televizní seriál. Protože víme, že to jde líp. Někde tam venku pobíhá Jack Bauer a minimálně v prvních čtyřech sezónách dokazoval, že umí áčkové drama s áčkovými herci, skvělou technickou stránkou a nekompromisními akčními scénami. Je trochu smůla, že Foxové vyhlásili Kiefera Sutherlanda za největší oběť scenáristické stávky. Osm dílů sedmé sezóny sice bylo natočeno, ale bez nutné přestávky by se sedmičku zachránit nepodařilo a proto odstartuje se vší parádou až v lednu 2009. Takže vyčkávejte a zatím... oprašujte staré klasiky a zapomenuté klenoty. I na MovieZone se vám v tom budeme snažit, v rámci seriálové rubriky, vyjít vstříc.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace