Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Del Toro probudí Hobita


ikona
imf
the hobbit
 

Je mi jasné, že se pod touto novinkou objeví řada nespokojených komentátorů, kteří mi budou vyčítat, co na tom Del Torovi vidím. Faktem ale je, že mexický tlouštík (ne nepodobný Peteru Jacksonovi před redukční kůrou jménem King Kong ;) má neobyčejnou fantazii a dokázal probudit k životu nejen comicsové světy. Jeho Faunův labyrint je sám o sobě přesvědčivou pozvánkou na plac Hobita a tak není vůbec překvapením, že si ho Jackson pozval na kobereček, aby s ním probral detaily ohledně celovečerního Hobita. Nic oficiálního zatím není podepsáno, ale ptáčkové na střeše budovy s nápisem WETA už si povídají, že Del Toro má v kapse kontrakt na dva celovečeráky. Každý z nich by měl mít rozpočet kolem 150 milionů dolarů a premiéry by měly být v letech 2010 a 2011 (tedy pokud se scenáristická stávka urychleně vyřeší a všichni se budou moci pustit do příprav).

Jackson již dříve přiznal, že na režírování Hobita (resp. Hobitů) čas mít nebude, protože hned po Lovely Bones se vrhne na adaptaci Tintina spolu se Stevenem Spielbergem. New Line Cinema ho však drží jako výkonného producenta a slíbila mu absolutní tvůrčí kontrolu nad celým projektem. I díky tomu to bude Hobit Petera Jacksona a fanoušci mohou zůstat v naprostém klidu. Prequelu jejich oblíbené trilogie bude věnována maximální péče a první klapka by mohla padnout už začátkem příštího roku. Elijah Wood v nedávném rozhovoru potvrdil, že první film by měl zpracovat knižní předlohu a druhý by měl být přemostěním mezi Hobitem a Společenstvem prstenu. Pokud by ho tvůrci chtěli obsadit do jakékoliv smysluplné role, prý by neváhal ani vteřinu. Podobně se vyjádřili i další herci, především Ian McKellen (Gandalf) a John Rhys-Davies (Gimli). A co teď? Teď se Kraj znovu rozjásá a roztančí. Nejsem až takový fanoušek LOTRů, ale tahle zpráva mi dělá upřímnou radost.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace