Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší plakáty roku 2007


ikona
imf
plakát
 

Žebříčků už je každý totálně přejedený, ale tenhle si zkrátka neodpustíme. Kromě prvních fotek a trailerů je nedílnou součástí marketingu i filmový plakát. Ty české jsou většinou neskutečně děsivé, ale z amerických má každý pravověrný fanoušek nefalšovanou radost. Proto ostřížím zrakem sledujeme náš oblíbený server IMPAwards (Internet Movie Poster Awards), který každoročně vyhlašuje ceny pro nejlepší plakáty roku 2007 a to hned v několika kategoriích. Cenu pro nejlepší poster vůbec získal Burtonův Sweeney Todd. Je v duchu starších mistrových děl a Johnny Depp s břitvou zkrátka táhne. Mezi ostatní nominované patřila např. Předtucha (originální nápad se stromem), retro plakáty ke Grindhouse nebo V řetězech a zamlžený Zodiac.

Nejhorším plakátem se pak v napjaté konkurenci stala Soukromá válka pana Wilsona. Příliš Photoshopu a Philip Seymour Hoffman čučící na diváky, to dokáže divy. U mě osobně by tedy "vyhráli" Bratři Solomonové, protože tomu říkám zneklidňující plakát.

Nejlepším blockbusterovým posterem se stal po zásluze Já, legenda (jiný plakát na stejný film ale soutěžil i v kategorii nejhorší teaser poster... v marketingu holt netnou vždycky do správného místa) a nejlepší character postery s přehledem ovládla Třístovka. Pak vás ještě v děsivých plakátech čeká např. Elisha Cuthbert zasypaná pískem (Captivity) a samozřejmě to nejlepší na konec - Nepříliš vážné ceny. Jakkoliv může člověk nesouhlasit s jednotlivými kategoriemi, tahle je tu jen kvůli vašemu pobavení. Nejlepší plakát na film, který nikdy nenatočili (remake Šprtů), Nejvíc zavádějící panorama města (na korejském plakátu k AvP 2 je panorama New Yorku (?) z doby před 11. zářím (!)), plakát s nejblbějším xichtem (Ice Cube opět vyhrává) a nebo třeba nejlepší plakáty s uříznutými hlavami ála Matrix Reloaded. Klasika. Mrkněte na výsledky a pak hurá do komentářů.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace