Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Juno druhou Zbouchnutou?


ikona
Cival
tržby
 

Paralely byly zjevné už po odhalení premisy. Komedie Juno Jasona Reitmana, tahající smích z jednoho neplánovaného těhotenství, však na úroveň hitu Judda Apatowa definitivně vyrostla až teď. Juno má ještě lepší recenze (ostatně, od pohledu i trochu přístupnější a „inteligentnější“ styl) a teď se konečně vyšvihla i k parádním tržbám. Bránicolamy roku 2007 holt ovládly ty milé oplodněné dívky (potažmo jejich tápající partneři), což nově stvrzuje 16,2 milionů, které Juno vydělala o posledním víkendu. Na nízkorozpočtovou komedii, která se v kinech pohybuje už nějaký ten pátek, je to výtečná suma. Zúročuje se u ní postupné nasazení, nejdřív v několika málo sálech, posléze v desítkách a stovkách a teď těsně pod hranicí dvou tisíc kin. Na poměry blockbusterů je to sice pořád skromný počet promítacích míst, Juno ale vynikající ohlasy nahoře ještě nějaký ten pátek udrží - a průběžných 52 melounů se díky tomu ještě výrazně rozmnoží. Na 148 milionů Zbouchnuté si Reitman a spol. pochopitelně nemůžou brousit zuby, i tak se bude Juno počítat mezi nejvýdělečnější filmy uplynulé sezóny (při srovnání rozpočtu s výnosy).

Na špici nezávislou pecku doplňuje samozřejmě stará silná trojka. Lovci pokladů 2 se udrželi na první pozici a díky dalším 20 milionům dohmátli už na metu s číslem 171. Sypu si popel na hlavu, protože jsem doopravdy podcenil jejich novoroční výnosy – i s propady okolo 43% si Lovci pokladů pro 200 milionů dojdou. Naopak malinko zklamali Alvin a Chipmunkové, jímž hodně ublížil konec Vánoc. Pokles tržeb o 45% je na poměry dětské pitomosti nečekaně vysoký. Není divu, že veverčákům dovolil vylézt jen na 4. příčku s celkovými 16 miliony. Ani tady jsem nepředvídal správně. Na druhou stranu se můžu nepokrytě, veřejně a hlavně důkladně pochválit za prozíravý odhad tržeb Smithova megahitu Já, legenda, který opravdu pádí do blízkosti 260 milionů (před Vánoci avizovaných). Teď jich má na kontě 228 a ještě bude přidávat.

Mezi velkými jmény se ale neztratila ani jediná novinka týdne. Hororová předělávka One Missed Call si přišla na sympatických 13,5 milionu, což je rozhodně víc, než se tomuhle zapadlému remaku předpovídalo. O strašidelné bijáky byl ale v lednu vždycky zájem, proto se - až One Missed Call nastřádá 30 milionů - nemůžeme kdovíjak divit. Na sedmém místě se velmi dobře drží romance P.S. Miluji Tě s osmi miliony (průběžně 39 M), která se zjevně hodně líbí - jinak by nevydělala o třetím víkendu stejně jako o tom prvním. Kdo ví, třeba z ní na DVD už bude regulérní hit. O pár desítek tisíc víc nastřádala Soukromá válka pana Wilsona (hezký mezisoučet už na 52 M!), na osmém opouští první desítku pohádková Já a moje příšera (30 M) a devátý bojuje prý excelentní holič Sweeney Todd od Tima Burtona (38 M). Desatero uzavírá už poněkolikáté Pokání, které se rozletělo do pěti stovek sálů a s 5,1 milionu porazilo i dvojku AVP. Na frontální útok Wrightova majstrštyku ale pořád ještě čekáme ...

Za týden k němu ještě nedojde. O slovo se totiž rezolutně přihlásí důchodcovské melodrama Než si pro nás přijde, připluje Larry Vokurka s Pirates Who Don´t Do Anything, na černošské publikum zacílí krimikomedie First Sunday, Uwe Boll se vrátí do kin s fantasy Dungeon Siege a Guillermo Del Toro důkladněji provede sirotčincem v The Orphanage. Zkrátka, zase pěkná tlačenice.

 Kompletní výsledky najdete tady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace