Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Modří vyhráli?


ikona
imf
 

Páteční večer 4. ledna 2008 bude pro spoustu fanoušků next-gen formátů zapsán v historii modrým písmem. Asi nejdůležitější z hollywoodských velikánů, studio Warner Bros., konečně sečetl všechny účetní položky a definitivně pochopil, že blu-ray disků se prodalo víc než konkurenčních HD-DVD placek. A tak se rozhodnul jednat. Už dřív Warneři opustili koncept Total HD disku (na jedné straně blu-ray, na druhé straně HD-DVD), nyní posílají k čertu celý HD-DVD tábor a od května 2008 už budou vydávat tituly exkluzivně pouze pro blu-ray. Do té doby ještě vyjdou nasmlouvané HD-DVD tituly, ale toto rozhodnutí znamená obrovský úder pro tým červených a podle mnohých spekulací dost možná i smrtící ránu. Jedinými studii, které zůstávají na straně HD-DVD jsou Universal a Paramount. U druhého ze jmenovaných šlo navíc o jisté finanční dotace, z čehož si můžete udělat obrázek, jak to s celou válkou v posledních měsících vypadá.

Modří dost možná měli víc štěstí než rozumu, ale pokud povolí i Universal, můžeme celou "válku formátů" oficiálně odpískat. Ostatně i Warneři ve své tiskovce uvedli, že už je to přetahování nebaví a chtějí, aby zákazníci konečně začali novou technologii pumpovat do svých domácích kin. Budoucnost je v jednom jediném formátu a vypadá to, že právě úspěšně zmodrala. A co vy? Poběžíte teď do krámu pro PlayStation 3? :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace