Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Conan jako další Hitman?


ikona
st39.6
Hitman
 

Na tom, že nebyl Hitman žádný zázrak, se asi všichni shodneme. Xavier Gens prakticky ignoroval herní předlohu a potenciál plešatého zabijáka nevyužil ani z půlky. Peněz také moc nevydělal, takže je docela s podivem, že mu studia dávají rovnou dvojitou šanci na reparát. Ta první bude mnohem blíž jeho kořenům, takže by nemusela dopadnout zas tak špatně a vlastně jí rozumím. Tedy jak se to vezme - bude to totiž horor o kanibalech. Že není možné, aby na něco takového lidé chodili? Možná ne, ale Vanikoro zní hned atraktivněji, když se mluví o Viggu Mortensenovi a Philipu Seymour Hoffmanovi v hlavních rolích. Oba budou za námořníky, jejichž lodě ztroskotaly poblíž Austrálie. Na jednom zdejším ostrově pak zůstanou sami tváří v tvář bandě hladových domorodců. Kdyby vám pod barákem přistál hamburger, taky byste slintali, tak se kanibalům nedivte. A snímek vypadá zajímavě ještě z jednoho důvodu - Xavier Gens začínal právě na hororech a na jeho francouzské Frontière(s) nedá spousta fanoušků dopustit. Ať už to tedy zní jak chce béčkově, je tu jistá šance, že se nakonec dočkáme šťastného konce. Už kvůli tomu obsazení bychom v to měli doufat.

Zato s dalším projektem to nevypadá vůbec slavně. Vybalím to na vás rovnou, ať se z toho do konce článku stačíte vzpamatovat: Gens bude pravděpodobně režírovat nového Barbara Conana. O tomhle remaku se mluví už několik let, až minulý rok ale začal nabírat konkrétní tvary. Tehdá se spekulovalo o tom, že se ho ujme John McTiernan (Smrtonosná past) a natáčet se mělo už na jaře tohoto roku. Pro maličké Millenium Films je Conan jedna z mála možností, jak si přivydělat, takže si film rozhodně nenechá proplout mezi prsty. I bez Arnieho je slavný bojovník osvědčenou značkou, na kterou se spousta lidí lehko nachytá. S Gensem na režisérské sesli už to ale nezní tak růžově. Ano, Conan by mohl být slušný krvák, což Xavierovi určitě sedí. Pořád je tu však ta horší varianta, a sice že studio Barbara nenechá jen tak máchat mečem ve vzduchu. Je tu totiž onen proklatý rating. A pokud bude chtít Millenium Films přilákat mladší publikum (což je asi jediná cílová skupina, která bude ochotná koukat na naolejíčkovaného kulturistu jak běhá z bodu A do bodu B), čeká nás další uhlazená podívaná, ve které herci jen bezduše odříkávají své repliky. Conan navíc nepotřebuje pouze barbarskou brutalitu. Hlavní hrdina musí mít charisma, které odtáhne i sebeblbější zápletku (jen si vzpomeňte o čem byly první dva díly a Rudá Sonja).

V Hitmanovi Gens navíc dokázal, že mu práce s postavami zrovna dvakrát nejde, což je v případě Conana velký problém - musí se  mu dodat jistý šmrnc, aby vůbec fungoval. Mám pro studia lepší variantu - když už Francouze, tak někoho s vizuálním cítěním. Někoho, kdo se s tím nepáře! Jsem snad jediný, koho napadnul Alexandre Aja?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace