Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Gentlemani nevymřeli


ikona
imf
adaptace knihy
 

Alespoň ti se šperhákem v ruce. Králem všech usměvavých kasařů v saku není Danny Ocean, ale Simon Templar, hrdina knížek, seriálů a filmů... objevili ho na ulici jako dítě, v sirotčinci dostal svaté jméno, ale žádný svatoušek to není. Přišel na svět ve dvacátých letech minulého století a z knížek se rychle dostal do televize. Image věčného dítěte se smyslem pro humor, které si hraje jak s konkurencí, tak policií, jež je mu věčně v patách. Na místech zločinů nechává vzkazy, protivníky častuje sarkasmem a je schopen ukrást cokoliv, kdekoliv, komukoliv... stačí říct. Jeho největším trumfem jsou ovšem převleky. Jako mistr kamufláže proklouzne i do těch nejstřeženějších komplexů a vždycky ukradne to, po čem zrovna touží. Většinou však svými krádežemi dostává na kolena ještě větší zloděje nebo gangstery. Chudým rozdává... zřejmě v dětství příliš koukal na Robina Hooda.

Zřejmě nejslavnější adaptací je dodnes seriál z šedesátých let, ve kterém se objevil Roger Moore (právě tahle role ho katapultovala k Bondovi). V polovině osmdesátých let měl vzniknout nový seriál s Piercem Brosnanem v hlavní roli, ale z nápadu nakonec sešlo. Druhou nejslavnější verzí je tak až celovečerní zpracování z roku 1997. Tehdy si Simona zahrál Val Kilmer (film u nás běžel jako Svatý) a byl z toho docela průměrný akčňák, který však měl světlejší chvilky (hlavně ty převleky a hodně moderní soundtrack).

Po deseti letech se Simon vrací, tentokrát opět na televizní obrazovky. Co nevidět by se měla začít vyrábět seriálová verze s Jamesem Purefoyem (Řím) v hlavní roli. Natáčet se bude v Austrálii a v Německu. V případě úspěchu producenti počítají i s celovečerním filmem, ale to jsou snad až příliš optimistické předpoklady. Fanoušci oblíbené literární postavy s dlouhým rodokmenem se však mají na co těšit, Purefoy má navíc v kapse hlavní roli v adaptaci Howardova Solomona Kanea (pokud mu nenakopne kariéru tohle, tak už asi nic), takže by Svatému posléze mohla být věnována zasloužená pozornost.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace