Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Depp gangsterskou legendou?


ikona
Mr. Hlad
adaptace knihyjohnny deppmichael mann
 

Scénáristická stávka asi jen tak neskončí a vypadá to, že příští rok bude na filmy asi malinko chudší. Johnny Depp si měl už na jaře v dramatu Shantaram zahrát bývalého feťáka, který se po útěku z vězení dostal do Indie, kde se vydával za doktora a poté dokonce i do Afghánistánu přímo doprostřed války gangů. Kvůli stávce z filmu ale nakonec sešlo. Stejný problém má i Michael Mann, jehož špionážní thriller Edwin A. Salt skončil prozatím také u ledu. Depp s Mannem si ale řekli, že tohle nucené volno by bylo škoda proflákat někde na Havaji se skleničkou irské whiskey v ruce a kubánským doutníkem v puse.

Michael Mann už nějaký ten čas pokukuje po knize s dlouhým názvem Public Enemies: America's Greatest Crime Wave and the Birth of the FBI, 1933-34, jejíž autor se zabývá největšími zločinci americké historie a tím, jak se jim FBI dostala na kobylku. Bonnie a Clyde ale svůj film už mají a George „Babyface“ Nelson si zase s takhle srandovním jménem vlastní film nezaslouží. John Dillinger ale ano. A vypadá to, že by si ho mohl zahrát právě Depp. Dillinger nejen že vykrádal banky víc, než je zdrávo, ale také dělal vrásky policii při automobilových honičkách po městech. Navíc v době hospodářské krize si ho obyčejný lid zidealizoval a považoval ho za novodobého Robina Hooda.

Na tuhle roli měl Michael Mann původně vyhlédnutého Leonarda DiCapria, ale ten dal přednost další spolupráci s Martinem Scorsesem v jeho novince Shutter Island. Depp by však byl jako náhrada víc než slušný. A s klasickým gangsterským „Tommy gunem“ by mu to mohlo zatraceně seknout.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace