Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

WGA stávka: 25. den


ikona
imf
hollywood
 

Díkybohu zatím nikoliv 25. týden. Ještě pořád k tomu ale může dojít. Nehledě na to, že započala jednání mezi producenty a scenáristy, obě strany o jakémkoliv vývoji mlčí (zřejmě abychom se nedozvěděli, že už se dohodli a všechno je v pořádku). Mezitím však nadále panuje válka, ve které přicházejí na řadu stále silnější zbraně. WGA na YouTube zveřejnila dojemné video o chudých scenáristech, které půlku běžných lidí rozzuřilo, půlku naopak donutilo definitivně sympatizovat se scenáristy. Je to duševní vydírání, zvlášť když zneužijete děti a rodiny, ale v lásce a válce je všechno dovoleno. Asi. Jak reagují studia? Foxové si např. stávku pochvalují a dokonce prohlašují, že tak alespoň ušetří. Pokud se totiž natáčí méně filmů, utrácí se méně peněz. Ztráty jsou přitom podle Foxů mnohem nižší, než se očekávalo. Přesto zní hláška "vyděláváme víc, když nic netočíme", docela úsměvně. Nezávislé výzkumy nicméně tento trend potvrdily. Původní odhady, pokud by stávka trvala půl roku, podobně jako v roce 1988, vyčíslily možné ztráty na jednu miliardu dolarů. Ty aktuální už hovoří maximálně o 300 milionech dolarů.

Částečně je to způsobeno tím, že se studia proti stávce pojistila (viz nenadálý přísun práce pro všechny obory v září a listopadu) a také mnohem větším podílem reality programů. Těm se teď daří nebývale dobře a scenáristé tak vlastně řežou větev americkému zábavnímu průmyslu. Ono se už dneska na kabelovkách stačí podívat, co se vysílá a co má vysokou sledovanost. Ještě pár takových stávek a můžete televizi vyhodit z okna. Ne že by to občas nebyl ten nejlepší nápad.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace