Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bruce a jeho napodobenina


ikona
imf
bruce willisjonathan mostow
 

Tak to vypadá, že si Bruce Willis zas jednou zahraje v comicsu. O adaptaci sci-fi novely The Surrogates už jsme informovali dříve, když se kolem ní v roli producenta (a možného režiséra) ochomýtal Jonathan Mostow. Režisér třetího Terminátora teď potvrdil účast a do hlavní role si sehnal právě Willise. A to v kombinaci s dějovou linií vůbec nezní špatně.

Surrogates se totiž odehrává v budoucnosti, kde lidé umí vyrábět dokonalé napodobeniny sama sebe. Nestárnou, poslouchají na slovo a když se porouchají (i kdyby to zahrnovalo průstřel hlavy), lze je snadno nahradit. Skuteční lidé tak žijí ve svých příbytcích, navzájem od sebe izolováni a nechávají si posluhovat. Bruce hraje policejního detektiva, který prostřednictvím svého kolonu řeší zločiny jiných klonů. Robotí pomocníky začal v poslední době někdo likvidovat ve velkém a když se k zemi poroučí i Willisova nestárnoucí verze, musí se detektiv vydat do okolního světa na vlastní pěst. Což je věc, kterou už roky nikdo neudělal. Copak asi za oknem číhá za tajemství. Náš hrdina rychle začne odhalovat konspiraci celosvětových rozměrů a přirozeně mu půjde o krk, protože narozdíl od napodobenin nemá pozitronový mozek a ruce se železa.

Jemně to připomíná Já, robot... ale to není na škodu. Hlavní je, že se Bruce opět chopí policejního odznaku. John McClane z toho nekouká, ale Mostow je zručný řemeslník. Kritickým místem je tedy dvojice scenáristů - Michael Ferris a John Brancato - která má za sebou kromě třetího Terminátora i "pecky" jako Catwoman nebo třeba direct-2-video Síť 2.0. Musíme doufat, že comicsová předloha je dostatečně silná, aby odstínila slabší chvilky těchto výtečníků. Natáčet se začne už v únoru (scénář byl hotový ještě před stávkou) někde v okolí Bostonu. Produkuje Disneyho pobočka Touchstone a rozpočet lze očekávat někde kolem 80-100 milionů. Studio zjevně projekt urychlilo (původně měl vzniknout až někdy v letech 2008/2009), takže je možné, že se ho dočkáme už napřesrok.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (48)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace