Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Vítejte na nové MovieZone


ikona
Cival
moviezoneredakce
 

Tramtadadá. Malá fanfára v tak slavnostní chvíli neuškodí. Konečně jsme se dočkali. Jak my v redakci, tak i vy, věrní i záletní čtenáři, kterým předchozí verze MovieZone zpestřovala svět filmu víc jak dva roky. Ne že by za ta léta vyšla z módy a nestačila na konkurenci - spíš naopak -, jenže i v době, kdy jiné weby hledají strohá řešení, v nichž se na grafiku příliš nedbá, se nás zmocnila touha popojít zas o ten pověstný krok kupředu. Díky silnému partnerovi za zády nakonec neskončilo u kroku. Rovnou jsme poskočili.

MovieZone si to myslím zasloužila. Za víc jak dva roky svého fungování několikanásobně navýšila svou čtenost (aniž by se zřekla své podstaty a naháněla „hity“ svlečenými krasotinkami) a i díky tomu se nejen vklínila mezi etablovanou konkurenci, ale nezřídka ji i předjela. Pořád má ale své rezervy, které snad do velké míry odstraňuje nová verze, s níž si dovolujeme – pravda, trochu opožděně – oslavovat naše druhé narozeniny.

 

Nová grafika, nová homepage ...

Nemusím asi dvakrát připomínat, že nový layout ctí svého předchůdce. Pokusili jsme se jej však zpřehlednit a zpřístupnit širší veřejnosti – není totiž nad to, když si naše nadávky na Mikea Newella i ódy na Petera Berga přečte ještě víc lidí. :-) Homepage, kterou si teď v krátkosti prosvištíme, je proto kratší a širší, aniž by z ní však cokoliv zásadního zmizelo! To nejdůležitější se nám totiž vejde do jednoho flashového okýnka, v němž bude permanentně rotovat kvartet článků – od novinek, přes recenze a seriály, až po nejzajímavější příspěvky z blogů. Hned pod blikající „top story“ se samozřejmě udržel pás s trailery. Ten jednak zbytněl (přesunuly se sem i oldie), druhák se rozrostl i o kategorii Právě v kinech, díky níž si můžete snadno a rychle promrskat ukázky na aktuální premiéry. Pokud vám ani tohle nestačí k orientaci v momentální nabídce multiplexů, přidali jsme pro vás do pravého horního rohu ke kinovýhledu i hvězdičky z recenzí, tak abyste mohli být co možná nejrychleji v obraze.

Ale posuňme se níž. Pod trailery na vás čeká další z výraznějších změn: Jednoduché a účelné shrnutí všech nových článků, které už vypadly z horního flashového okna. Jako mnoho jiných komponentů na nové MovieZone je i tenhle řešen pomocí systému záložek. První vám dá přehled o všem novém, co se na webu v posledních dnech a hodinách urodilo, v dalších se už můžete dozvědět o nových článcích v té či oné konkrétní rubrice. Jinak řečeno, člověk nemusí pátrat po webu a projíždět očima rubriku po rubrice. Stačí se jen zadívat cenťák pod výpis trailerů a na člověka vybafne vše podstatné, pěkně pohromadě a chronologicky.

O řád níž se nachází nová rubrika Hot Stuff, do níž budeme cpát kratinké zprávy, které si v danou chvíli nezaslouží vlastní novinku. Informace o nových plakátech, o hercích doobsazených do filmu, o němž jsme před nedávnem psali v delším článku, krátká organizační oznámení atd. Však sami poznáte... DVD zůstává na stejném místě (ač se nám poněkud rozmnožilo), stejně jako televizní tipy v psané i mluvené podobě. Přibyl k nim ale výživný televizní program o víc jak devadesáti stanicích!

Klipy a Na obzoru zůstávají v naprosto nezměněné podobě, přibyla k nim ale fotogalerie. Nechceme v ní postihnout veškerý obrazový materiál povalující se na síti, stačí nám když vypíchneme to nejzajímavější a nejpřitažlivější a bleskurychle to předhodíme vašim lačným kukadlům. Vy snad fotky na oplátku oddaně schroustáte a ještě si budete přát další nášup.

 

Úplně dole na vás čeká naše vlajková rubrika V. I. M. a jednoduchý box se statistikami, které ve větší míře prosakují i do filmových a uživatelských profilů. Ani ty neprošly pouze vizuálním tuningem, ale dočkaly se i jemnějších úprav v uspořádání (např. profil filmu se dočkal vlastní záložky, která na jednom místě shrnuje vše od trailerů po galerii, v jiných záložkách pak začíná rovnou text recenze či VIMka, tak aby člověk nemusel neustále přejíždět info o filmu). V uživatelském profilu si navíc můžete alespoň částečně nadefinovat vlastní nastavení homepage (CZ/US premiéry, Nové trailery/Právě v kinech) anebo vybrat své nejočekávanější filmy (samozřejmě pouze z těch, které budou teprve mít premiéru).

Nespasí tě drogy, ale čtivé blogy

Stejně tak si můžete založit vlastní blog a v něm se s námi i se čtenáři dělit o vaše názory. Pro vaše zápisky jsme zřídily speciální blogerskou sekci s „vlastní homepageí“, podrobněji se ale zákonitostmi jejího fungování budeme věnovat až o víkendu, kdy se podaří doladit poslední detaily (které povedou mimo jiné k tomu, že se ty opravdu dobré blogy budou moci stát i jedním z hlavních článků dne, navíc za odpovídající materiální ohodnocení redakcí). Už teď si proto můžete procvičovat prsty a hledat výživná témata.

 

Hlašte chyby, ale buďte trpěliví!

Spoustu detailů teprve ladíme, odchytáváme mouchy a zvlášť drsným způsobem jim trháme křidýlka. Můžete nám podat pomocnou ruku tím, že na bugy, kterých se tu budou povalovat mraky, upozorníte našeho vrchního programátora k0C0URa buď do vzkazníku, nebo na mail.

Samozřejmě víme, že vás vítáme na ne zcela dodělané ("post-testovací", "napůl alfa - napůl beta" :-) verzi MovieZone, na které zatím neběží mj. TV Program, FAQ, RSS, info o redakci nebo doplňování oblíbených a očekávaných filmů v uživatelských profilech. Všechny tyto funkce  budou doplněny v následujících dnech!  Díky za trpělivost!

Postupně všechny zádrhely odstraníme a záhy řádně rozjedeme i další, nové funkce: Třebas streamované trailery, které si budete moci už nejen stáhnout, ale i přehrát přímo na naší stránce, anebo systém notifikací, díky kterému vás budeme moct upozornit na novinky týkající se vašeho oblíbeného filmu okamžitě pomocí e-mailu.

Když už jsme u chyb, sluší se poznamenat, že kvůli složitému nahrávání nové verze jsme přišli o diskuze, komentáře a uživatelská hodnocení z posledních tří dnů. Nepředpokládáme sice, že byste tím přišli o něco zásadního, i tak ale přijměte naši malou omluvu. Nemělo by vám ale dělat problém poslední trailery nebo recenze okamžitě dohodnotit (ano, hvězdičkovat nově můžete i filmy, to abychom měli lepší přehled o průniku našeho vkusu s vaším) - vaše konta zůstala zachována, musíte se do nich ale nově logovat pomocí e-mailu.   

 

Obsahově (zatím) vše při starém

Z obsahového hlediska se jinak nic nemění. Kadence všech stávajících rubrik zůstala zachována, naopak přibyly nové. Pokud se budete pídit po TechBlogu, TetsuoZone nebo soundtracích, vězte, že nezmizely, jen se schovaly do naší speciální blogerské sekce, z níž budou při každém novém příspěvku s odpovídající pompou vytaženy.

Pořád bychom pro vás proto měli připravovat stejně ostrou a osobitou filmovou publicistiku, na níž jste si zvykli a kterou máte buď rádi, anebo ji z duše proklínáte. Chystáme pro vás samozřejmě i několik nových formátů a nejednu čerstvou rubriku, pravděpodobně na ně ovšem dojde až v lednu, kdy se nová MovieZone už plně zaběhne.

Doufáme, že si jí do té doby oblíbíte ještě víc než předchozí verzi, že si na ní nejen zvyknete, ale že se vám na ní bude dobře zabíjet čas i prokrvovat mozek. Že překonáte tu klasickou nostalgii po starém osvědčeném řešení a že tahle vylepšená štika mezi českými magazíny i díky vám popluje zas o trochu rychleji.

 

The story continues...

Na závěr se sluší samozřejmě poděkovat: Mitonům za kompletní vývojářský servis, k0C0URovi za trpělivý programming a Všemohoucímu za to, že nám dovolil projekt našeho srdce posunout zas o jeden level výš. Na rok až dva by nám to mohlo rámcově stačit.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace