Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

V půjčovnách opět najdeme ryzí peklo


ikona
imf
black dawnHammerhead: Shark Frenzyhighlanderhighlander: the sourcereptilicantsteven seagaltoday you die
 

Bylo by naivní předpokládat, že otřesná videobéčka prostě a jednoduše vymřou. Dokud budou u lopaty esa jako Uwe Boll, Yossi Wein a před kamerami nezdolní borci typu Stevena Seagala, výhně prostě nevyhasnou. Pořád bude co přihazovat. K téhle verbální meditaci mě nutí zpráva o tom, že v Litvě konečně dotočili Highlander: The Source. Už čtvrtý díl zkoumal práh bolesti, především u těch, kteří si trilogii o nesmrtelném Horalovi oblíbili v dobách, kdy se v hlavní roli objevoval Christopher Lambert. To už je ale minulost. Čtyřka posadila na koně hlavní hvězdu televizního Highlandera - Adriana Paula. Film tak nezachránilo nic, ani solidní choreografie a drobné mihnutí asijského uragánu, Donnieho Yena. Po několika letech se ale Highlander vrací a hodlá udělat velkou tlustou čáru za minulostí a započít novou trilogii, přičemž The Source by měl být jejím prvním článkem.

Jméno režiséra Bretta Leonarda (Trávníkář, Virtuozita) možná vzbuzuje naděje, ale vrcholně nízkorozpočtové natáčení v Litvě, řada lokálních herců v důležitých rolích a dějová zápletka spočívající v hledání "Svatého grálu Nesmrtelných", vás zřejmě opět usadí zpátky na zem, do spodních regálů videopůjčoven. Highlander pětka ale pořád ještě může dopadnout mnohem lépe, než konkureční "pecky" známých akčních hvězd.

Black Dawn je nejnovějším příspěvkem od Stevena Seagala, honosí se geniálním podtitulkem "Před úsvitem bývá největší tma" a zrežíroval ho maník, zodpovědný za kameru u Van Dammeova Maximálního rizika. Překvapivě se natáčelo v Los Angeles, na nejrůznějších parkovištích (nedělám si legraci ;) a Steven hraje Jonathana Colda, agenta CIA, který musí zabránit tomu, aby gangsteři získali kufřík s plutoniem a vyhodili celou Kalifornii do vzduchu. That's so 80s! ;)

Hodně se těším na nový film Seagalova hrobníka Michaela Oblowitze (režíroval Cizince a Zabijáka), který se jmenuje Hammerhead: Shark Frenzy a pojednává o vědci, kterému se kolegové smáli, když se pokoušel zkombinovat lidskou a žraločí DNA. Teď se mu to ale povedlo a celý svět bude pykat! Hmm... může William Forsythe klesnout ještě níž? A roztrhne se nám při tomhle filmu bránice? Snad dostaneme příležitost to zjistit. Intersonic už jistě stojí ve frontě, tohle se bude prodávat jako makové loupáky, tj. rychle a zběsile.

Gary Daniels se upíchnul ve filmu Desiho Singha (Maník co hrál taxikáře v Mulholland Drive. Tomu říkám životopis! ;) a zahraje si v něm dobrodruha, který hledá na Alkatrazu zakopaný poklad (hmm?) a místo něj narazí na mimozemšťana, co umí měnit tvar (hmmm?) a chce zničit Zemi. A jak se ten koumák jmenuje? Reptilicant (Vše odpuštěno, tváří v tvář takovému názvu vám dojdou všechny argumenty).

Evidentně bude na co koukat, stačí vyrazit do půjčovny už teď a možná tam najdete aktuálního Seagala jménem Today You Die (Kéž by, Stevene...). Vedlejší roli tu hraje rapper Treach a jeho postava se jmenuje Ice Kool. Chcete nějaký hlubší psychologický rozbor? Steven ukradne 20 milionů dolarů, jenže najednou se něco pokazí, režisér střihne a Steven je najednou ve vězení a neví kam ty prachy ulil. A to je blbý, tak blbý, až z toho praskaj kosti. Kdo chce víc, ten si počká na Mercenary for Justice - stejný Seagal, stejný režisér a zjevně i stejné peklo. Těšíme se.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace