Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Eastwood a politika


ikona
imf
clint eastwood
 

Jeden by skoro řekl, že ten ostřílený důchodce útočí na dalšího Oscara. Jen co se rozplynuly zvěsti o tom, že si Eastwood zahraje v politickém dramatu The Rape of Nanking s Meryl Streep, Michelle Yeoh a Zhang Ziyi (ve skutečnosti to znělo až příliš dobře), začal se Clint, coby režisér, ochomýtat kolem životopisu Nelsona Mandely. Film se pod názvem The Human Factor nachází v hollywoodských kruzích už pěkných pár měsíců a stihnul si ho herecky zabookovat Morgan Freeman. I to možná Eastwooda nalákalo, protože spolupráce se starým známým bývá z těch nejpříjemnějších. Do hereckého týmu by měl přispět ještě Matt Damon a pokud se Clintova účast potvrdí, jistě se objeví i další známé tváře.

Snímek se inspiroval knihou Johna Carlina, The Human Factor: Nelson Mandela and the Game that Saved South Africa, a líčí události 90. let, kdy byl Nelson Mandela propuštěn po dlouhém uvěznění a stal se prezidentem. Jeho země byla tehdy zvolena za dějiště světového šampionátu v rugby. Psal se rok 1995 a Mandela si uvědomil důležitost tohoto vstřícného kroku. Kniha teprve vyjde, takže detaily děje rozebírat nemůžeme, ale osobně bych mnohem raději viděl snímek o jiných událostech z Mandelova života. Šedesátá léta a intriky vedoucí k jeho uvěznění, spolu s následným odsouzením, jsou bezesporu mnohem zajímavější, ale také ožehavější. Stará dobrá Amerika tu nesehrála zrovna záviděníhodnou roli a snímek by byl možná až příliš sugestivní. Rozhodně by však o Mandelovi dokázal vypovědět víc, než fotbalová epizodka. Nechci ale knihu a film odsuzovat předem, pokud se adaptace ujme Eastwood, tak nějak očekávám, že si do scénáře propašuje pár flashbacků.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace