Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Resident Evil má k zániku daleko


ikona
Cival
tržby
 

Málokterá filmová série druhého sledu si udrží pozornost po tři díly. Akčním béčkům inspirovaným hororovými hrami Resident Evil se to podařilo, díky pouštnímu dobrodružství „z oka“ Russella Mulcahyho si navíc udržely jakous takous důstojnost. Divák otevřený danému žánru nemůže popřít coolóznost trailerů a to, že Mulcahyho zaprášené pojetí dodalo trojce šťávu. Myslí si to i zámořští recenzenti, kteří Resident Evil s podtitulem Zánik přiložili na úroveň solidního prvního dílu a tím posvětili jeho komerční úspěch. Jednotka utržila za první víkend milionů 17, dvojka 23 a trojka rovnou 24. Poklesy tržeb bývají v případě této série strmé, všichni ale víme, že se točí relativně levně a že trh s DVDčky je pro tenhle typ akční řežby hotovým stádem dojných krav. Za každý meloun přes padesátku bude parta okolo Milly Jovovich ráda, už teď si ale může gratulovat k úspěchu.

I my za něj děkujeme, protože září by bez Residentu bylo nudné až za hrob. Potvrzuje to i čerstvý žebříček TOP 10. U stříbrného Good Luck Chuck v něm svítí cifra 14 milionů, což není na poměry teenagerské komedie s eRkovým ratingem v žádném případě málo. Žádný kult z téhle veselice ale s největší pravděpodobností nevyleze. Kritici nad ní lamentují, Jessica Alba v ní znovu provozuje své afektovené skoroherectví a producenti vcelku spokojeně přepočítávají první dolary. Jenže čtrnáctimilionový výnos není zdaleka tak zásadní, aby se z titulního Danea Cooka mohla stát superhvězda nebo aby Good Luck Chuck figurovalo mezi nejšikovnějšími lovci milionů letošního roku. Na třetí místo spadlo Mé druhé já (-44%, 7 milionů), čtvrté zůstává 3:10 to Yuma (-28%, 6 milionů) a na páté se konečně dere David Conenberg s expandujícími Eastern Promises. Mafiánka s Naomi Watts a „ruským“ Viggo Mortensenem expandovala do čtrnácti stovek kin, což jí při nezpochybnitelné kvalitě (koho by to po skvělých Dějinách násilí překvapilo?) dotlačilo k prvním pěti milionům.

Další arťárny - Across the Universe, In the Valley of Elah nebo The Hunting Party - volí úspornější distribuční režim, TOP 10 jim proto zůstává prozatím zapovězená. Využívá toho šestá Sydney White, středoškolská variace na Sněhurku a sedm trpaslíků. která odstartovala s průměrnými pěti miliony. Trvalky Superbad a Bourneovo ultimátum jsou pak lemovány novinkami z minulého týdne: šestým Mr. Woodcockem (-43%, 4,9 milionů) a desátými Dragon Wars (-50%, 2,5 milionu).

Za týden se pokusí prosadit Rockova sportovní komedie The Game Plan, romantická Chuť lásky, již zmíněné (a expandující) Haggisovo drama In the Valley of Elah a samozřejmě Království Petera Berga. Rýsuje se tady dobrý film, leč propadák.

Kompletní žebříček najdete tady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace